Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cârdășie Șoșoacă – USR - Nicușor Dan împotriva bucureștenilor. Protestul fermierilor a fost confiscat politic

sah joc politic

“Protestul avizat de primarul general nu este protestul fermierilor sau al agricultorilor, ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă, iar cei care s-au ocupat de depunerea actelor, de susținerea cauzei în comisie, sunt avocații doamnei Diana Șoșoacă. Dânșii au solicitat să organizeze un protest „în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii”. Nu știm ce înseamnă acest „în legătură cu...”, dar cert este că nu înseamnă că transportatorii sau fermierii, cei aflați în stradă, au depus această cerere de protest”, a declarat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.

După 10 zile de proteste și blocaje în trafic făcute de fermieri și transportatori, Nicușor Dan spune că a aprobat un protest masiv, de 3 zile, pentru duminică, luni și marți. Acesta spune că vor fi prezente 5.000 de persoane, însă în mod evident nu știm cu adevărat care va fi amploarea protestului, având în vedere că nu mai vorbim despre agricultori sau transportatori, ci de politicieni care în sfârșit au reușit să confiște nemulțumirea din societate și s-o exploateze politic.

Amintim că încă de la începutul ieșirilor în stradă, atât Diana Șoșoacă, cât și George Simion au încercat să devină vocea protestatarilor, dar au fost alungați de fiecare dată. Chiar prefectul Capitalei a explicat că în discuțiile cu protestatarii aceștia s-au delimitat clar de politicieni: ”În fiecare discuție pe care am avut-o cu agricultorii și transportatorii care protestează – și nu au fost deloc puține – aceștia s-au delimitat clar de prezența instigatorilor și a reprezentanților unor partide extremiste.”

Recent, la Constanța, George Simion a fost gonit de protestatari: „Hai, taie-o!”, i-a strigat cineva din mulțime când Simion s-a oprit să le vorbească. “Lasă-ne protestul!“, i-au strigat și la Chiajna. În același fel au primit-o și pe Diana Șoșoacă, atunci când aceasta a descins cu o portavoce în mijlocul lor.

Pasul următor politic pentru politicienii care au devenit cunoscuți pentru gălăgie și manifestări violente a fost să depună cereri pentru proteste autorizate.

Nicușor Dan a explicat chiar că înainte de protestul aprobat mai respinsese o cerere formulată chiar de Diana Șoșoacă. Aceasta și George Simion au făcut apel repetat, în aceste zile, să iasă lumea în stradă.

Cătălin Drulă, președintele USR, de asemenea, a declarat la începutul săptămânii că dacă ar fi primar ar aproba protestul, pentru că oamenii sunt foarte nemulțumiți de guvernare.

„Un protest nu e o farmacie, să controlezi cine vine acolo, cine nu vine. Şi mai ales când este o asemenea nemulţumire – noi o vedem şi în cercetările sociologice. Patru din cinci români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. (…) Eu, dacă aş fi primar, aş aproba acest protest”, a transmis Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.