Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardinalul trimis de papă în Ucriana a fost ținta unui atac armat

vatican news
Cardinalul Konrad Krajewski

Cardinalul Konrad Krajewski a fost ținta unui atac armat în timp ce livra ajutoare umanitare în numele Papei Francisc în apropiere de orașul ucrainean Zaporojie, informează Vatican News. El se află acolo pentru a oferi ajutor umanitar, mătănii și apropiere spirituală în numele Papei Francisc.

Cardinalul Konrad Krajewski se află în prezent în Ucraina pentru a patra oară de la invazia Rusiei din 24 februarie.

El a scăpat teafăr și nevătămat din incident și și-a continuat misiunea umanitară.

Cardinalul de origine poloneză a călătorit mai întâi la Odessa, apoi la Zaporojie, unde se află în prezent. Misiunea sa ar trebui să-l ducă în continuare la Harkov.

Cardinalul Krajewski a vorbit sâmbătă, prin telefon, cu sursa citată, explicând de ce consideră că aceasta marchează o zi notabilă în viața sa.

"Astăzi este o zi specială", spune el, "pentru că au trecut nouă ani de când Sfântul Părinte m-a ales ca Almonar papal și în această zi am fost hirotonit episcop".

Cardinalul a primit hirotonirea episcopală la 17 septembrie 2013 în Bazilica Sfântul Petru, în cadrul unei ceremonii în prezența Papei Francisc.

La această aniversare, cardinalul Krajewski s-a aflat în orașul ucrainean Zaporojie, împreună cu un episcop catolic, un episcop protestant și un soldat ucrainean.

Cu ajutorul lor, și-a încărcat microbuzul cu provizii și a mers spre linia frontului de război, o zonă în care, spune el, "nu mai intră nimeni în afară de soldați" din cauza tirurilor intense.

El a mers tocmai pentru a-i ajuta pe oamenii blocați cu o mână prietenoasă, cu alimente și alte ajutoare.

În timp ce termina de descărcat provizii pentru niște localnici, cardinalul Krajewski și anturajul său caritabil au fost ținta unor focuri de armă ușoară.

Împreună cu însoțitorii săi, cardinalul a căutat adăpost. "Pentru prima dată în viața mea", a declarat el pentru Vatican News după eveniment, "nu am știut unde să fug... pentru că nu este suficient să fugi. Trebuie să știi unde să te duci".

Cardinalul Krajewski și cei care îl însoțeau au scăpat nevătămați din incident și au continuat să livreze ajutoarele încărcate în microbuz.

El a împărțit chiar toate rozariile pe care le avea și care au fost binecuvântate de Papă, iar cei care le-au primit le-au pus la gât.

Sâmbătă, așadar, a fost o aniversare „specială” a consacrării episcopale a cardinalului, a presupus el.

A fost o zi pe care el a descris-o ca fiind "fără milă", pentru care - a spus în timpul ultimei sale misiuni din Triodul Pascal - "nu există nici lacrimi, nici cuvinte".

După acest incident cel mai recent, cardinalul Krajewski și-a reiterat convingerea că "nu putem decât să ne rugăm și să repetăm: Isus, am încredere în Tine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.