Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardurile conectate la criptomonede, noile vedete în lumea bancară

pymnts.com
criptomonede bitcoin europa ue

Introducerea monedelor digitale în reţeaua globală Visa contribuie la fluidizarea fluxurilor monetare pentru comunitatea crypto, în prezent, valoarea cripto-activelor deţinute în portofelele digitale reglementate fiind de ordinul a sute de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al Visa, remis vineri AGERPRES.

"Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa. Colaborăm în prezent cu 50 dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care facilitează conversia şi utilizarea monedelor digitale pentru plăţi la 70 de milioane de comercianţi din întreaga lume. Cu peste 1 miliard de dolari cheltuiţi pe carduri Visa conectate la criptomonede în prima jumătate a anului 2021, este evidentă importanţa pe care comunitatea crypto o acordă colaborării cu reţeaua globală Visa", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, aceste programe nu solicită niciunui comerciant, fie că este o cafenea, o curăţătorie de haine sau un magazin alimentar, să accepte direct criptomonedele la plată.

"Plata este similară oricărei plăţi contactless, fără a fi necesară o actualizare a modului în care se face acceptarea la plată a cardurilor acum, fie din punctul de vedere al terminalului utilizat sau al cheilor de criptare folosite. Focusul nostru s-a îndreptat către conectarea pieţei crypto la reţeaua Visa, o strategie prin care ne propunem să adăugăm valoare tuturor formelor de circulaţie a banilor, indiferent dacă se face prin intermediul reţelei Visa sau în afara ei", se precizează în comunicat.

Totodată, datorită expertizei şi a infrastructurii de trezorerie pe care le-a construit, Visa este acum reţeaua preferată de către companiile cripto-native. "De fapt, un sfert dintre companiile din programul Visa Fintech Fast Track lucrează în prezent la emiterea cardurilor Visa conectate la o platformă de tranzacţionare cu criptomonede", se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii Visa susţin că aceste platforme se diversifică pentru a satisface o serie de nevoi ale consumatorilor, cu noi instrumente şi funcţionalităţi care acoperă dobânzi, împrumuturi şi depozite directe.

"În acest context, este esenţial ca instituţiile financiare de orice fel să îşi stabilească o strategie privind criptomonedele. Reinventarea programelor de loialitate: în general consumatorii îşi doresc să aibă posibilitatea să facă alegeri în toate privinţele, iar când vine vorba de loialitate şi recompense situaţia este similară", potrivit reprezentanţilor Visa.

Programe precum cardul de credit Visa BlockFi Rewards permit utilizatorilor să cheltuiască în monedele tradiţionale (fiat) şi să câştige recompense cripto într-un mod similar cu alte programe de loialitate, care oferă fie mile la companii aeriene sau puncte la hoteluri. Astfel, prin îmbinarea economiei cripto cu avantajele unui card Visa standard, aceste programe au potenţialul de a câştiga loialitatea clienţilor pe termen lung, atât în rândul entuziaştilor cripto, cât şi al noilor utilizatori.

"Monedele stabile (stablecoins) câştigă teren: Cu o valoare de peste 100 de miliarde de dolari şi sute de miliarde tranzacţionate în fiecare lună pe blockchain-uri publice, monedele stabile în circulaţie încep să se ridice la înălţimea promisiunii de 'monede tradiţionale în formă digitală (digital fiat)', datorită uşurinţei cu care dezvoltatorii de programe informatice pot utiliza caracteristicile criptomonedelor combinată cu fiabilitatea rezervelor garantate de monedele tradiţionale (fiat). Vedem din ce în ce mai multe portofele digitale şi platforme de tranzacţionare cu criptomonede care dezvoltă produse de plată ce folosesc exclusiv monedă digitală", mai arată comunicatul.

De exemplu, potrivit Visa, platforma FTX, parte a Visa Fintech Fast Track, îşi plăteşte în USDC 50% dintre angajaţii la distanţă.

"Scopul nostru este să facem mai accesibilă reţeaua Visa pentru acest ecosistem în dezvoltare, adăugând funcţionalităţi precum decontarea USDC sau parteneriate noi precum Circle. Pe măsură ce privim spre viitor, considerăm că monedele stabile vor fi parte importantă a transformării digitale a serviciilor financiare, iar Visa este gata să contribuie la modelarea şi susţinerea acestei dezvoltări", susţin reprezentanţii Visa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.