Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardurile de energie vor fi valabile până la 31 mai 2024

Alexandra Pandrea / Hepta
carduri energie

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a luat decizia de a prelungi cu două luni valabilitatea cardurilor de energie. Peste un milion de familii vor putea continua să-și achite facturile la energie cu ajutorul sumelor primite de la stat până la sfârșitul lunii mai.

Guvernul PSD urmărește astfel să asigure o folosire eficientă și fără pierderi pentru populație a ajutorului acordat pentru plata facturilor.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei inițiative sociale, finanțate din surse europene. Potrivit premierului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor în 2023. Fiecare familie vulnerabilă a fost sprijinită cu 1.400 de lei.

PSD compensează și sumele, dar și întârzierile furnizorilor

O mulțime de români s-au plâns în ultima perioadă, inclusiv pe rețele sociale, de faptul că furnizorii emit facturile cu mare întârziere, iar ei ar putea fi puși în situația de a nu mai putea folosi ajutorul de la stat dacă s-ar fi păstrat termenul de 31 martie.

Acum, cardurile pot fi folosite pentru achitarea atât a facturilor curente, cât și a celor restante sau care urmează să fie emise de către furnizori înainte de sfârșitul lunii mai. Sunt evitate astfel situațiile des întâlnite în care facturile de energie aferente lunii ianuarie și februarie, de exemplu, și care sunt de regulă foarte mari, sunt emise în aprilie sau mai.

Cardurile pot fi utilizate exclusiv pentru consumul de energie la adresa de domiciliu a beneficiarului. În plus, beneficiarii au opțiunea de a efectua mai multe plăți către furnizori diferiți până când suma disponibilă pe cardul lor este epuizată în întregime.

Românii vulnerabili, în centrul atenției PSD

Noua inițiativă socială se adaugă măsurilor promovate în ultimele două săptămâni de PSD, prin care sunt protejați românii cu venituri mici. Plafonarea prețurilor pentru energie a fost extinsă până în 2025, limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază până la sfârșitul acestui an, iar plafonarea tarifelor la polițele RCA până la finalul lunii iunie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.