Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care e scopul real al alegerilor anticipate: Blochează noile partide, deturnează revolta societăţii

proteste bucuresti

ActiveWatch solicită președintelui Klaus Iohannis și partidelor parlamentare să nu deturneze revolta societății faţă de clasa politică și corupția sistemică prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate, precizând că acestea ar elimina orice şansă pentru partidele noi şi pentru o reformă reală.

Citește și: Anunț ȘOCANT: Patriarhul Daniel SE RETRAGE

"În opinia noastră, alegerile anticipate ar consolida statu-quoul politic și ar elimina șansa candidaturii partidelor noi, respectiv a reprezentanților societății nereprezentate acum politic, care, în virtutea recentelor modificări ale legii partidelor, ar putea să participe la viitoarele alegeri parlamentare. Având în vedere că legea partidelor a fost modificată în acest an (în luna mai), procesul de formare al acestor partide nu este încă încheiat" se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Citește și: Liviu Dragnea anunță ce a discutat cu Klaus Iohannis

Reprezentanţii ActiveWatch califică drept cinică propunerea PNL privind organizarea alegerilor înainte de termen și contrară solicitărilor pieței. "Acest partid folosește revolta populară ca temei pentru alegerile anticipate pentru a bloca tocmai șansa reformării clasei politice", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Citește și: Klaus Iohannis a început consultările cu PSD: Primul mesaj cheie al președintelui / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.