Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este condiția obligatorie pentru o intervenție chirurgicală majoră?

Radu Pop
Sanador
sala de operatii sanador

Multe boli pot necesita o intervenție chirurgicală, fie atunci când nu există o altă abordare optimă, fie când alte forme de tratament nu se dovedesc eficace. În unele cazuri, poate fi nevoie de intervenții chirurgicale majore, care au un nivel ridicat de complexitate și implică riscuri semnificative pentru pacient.

Chirurgia hepatică, chirurgia cardiacă, neurochirurgia majoră, chirurgia abdominală extinsă, operațiile de transplant necesită atât un bloc operator modern, chirurgi cu pregătire avansată și experiență bogată, cât și o echipă capabilă să facă față cerințelor impuse de specificul operației și evoluției pacientului pe parcursul tratamentului. Din această echipă nu poate lipsi medicul specializat în terapie intensivă, care trebuie să aibă la dispoziție dotări avansate. De aceea, condiția obligatorie pentru o intervenție chirurgicală de amploare este existența unei Secții ATI de categoria I, cu competență extinsă, dotată cu tot ce este necesar pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Importanța medicului ATI în sala de operație nu se rezumă doar la a realiza anestezia generală sau locală, ci implică managementul pacientului înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală, deseori cu asigurarea suportului vital avansat. O secție ATI de categoria I deține cel mai ridicat nivel posibil de competență, atât pentru cazurile chirurgicale, cât și nechirurgicale. Astfel, existența unei secții ATI de acest nivel permite realizarea în condiții optime a unor tratamente cu risc, așa cum sunt intervențiile chirurgicale majore, care sunt salvatoare de viață pentru pacienții critici.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții critici medical sau chirurgical beneficiază de asistență medicală de specialitate la cele mai înalte standarde în Secția de Anestezie și Terapia Intensivă, acreditată ca secție ATI categoria I, cu nivel de competență extinsă. Servicii medicale complete de acest tip sunt asigurate inclusiv pentru chirurgia cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR dispunând și de o secție ATI special concepută pentru chirurgia cardiovasculară, dar și pentru neurochirurgia și chirurgia hepatică majoră, transplant sau politraumă. Toate îngrijirile medicale sunt asigurate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR de o echipă medicală foarte bine pregătită și cu vastă experiență în urmărirea și tratarea pacienților critici, cu ajutorul unor echipamente moderne, de ultimă generație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.