Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este 'piatra de încercare' pentru miniștrii din Guvernul Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat sâmbătă, într-un interviu la Antena 3, că ministerele nu au scuză dacă nu realizează 100% absorbția fondurilor europene din ciclul financiar anterior.

„Anul trecut, reducerea de deficit s-a putut face pentru ca economia a functionat foarte bine. Iesind din restrictii, a avut un puseu de revenire. Dar anul acesta deficitul va fi salvat prin absorbtia fondurilor UE.

Daca vrem sa continuam consolidarea fiscala in regimul asumat si sa avem o atitudine de responsabilitate pentru viitorul Romaniei, acest lucru este un „must”, nu este un „vrem sa”. Absorbtia pe 2014-2020 trebuie facuta 100%, eu asa o vad, nu o vad nici 90, nici 87, nici 93. Toate fondurile sunt supracontractate, nu avem cum sa ratam. Avem toate instrumentele, nu avem niciun motiv sa nu ii absorbim

Trebuie sa inteleaga toti colegii care trebuie sa faca 100% absorbtie de fonduri europene. Este asumare la nivel de Guvern, aceasta este piatra de incercare de moara si piatra de responsabilitate pe care fiecare ministru trebuie sa o duca. Este un indicator de performanta primar, nu la si altele”, a declarat ministrul Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.