Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este profilul românului care se vaccinează? Răspunsul lui Gheorghiță

Inquam Photos / George Calin
valeriu gheorghita

16,7 la sută din copiii cu vârste între 12 și 15 ani și 40% din elevii și studenții cu vârste între 16 și 19 ani s-au vaccinat. Grupa de vârstă cu cea mai mare rată de vaccinare este 50 - 59 de ani, rata fiind de 56%. Cel mai puțin se vaccinează persoanele peste 80 de ani, spune Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a spus că în ceea ce privește protecția față de varianta Omicron, administrarea dozei de booster face diferența la spitalizare, mai ales la populația vulnerabilă care pierde protecția mai repede după o primă schemă de vaccinare și de aceea are nevoie de booster, pentru restabilirea protecției.

„Rata de vaccinare cu cel puțin o doză este de 47,5 %, iar numărul celor la care ne raportăm ca fiind de eligibili înseamnă 16.900.000 de persoane rezidente în România, iar procentul de vaccinare din populația totală a României, de circa 19,3 milioane de locuitori, este de 41,64 %. Dacă ne uităm la rata de vaccinare pe grupe de vârstă, cea mai crescută rată de vaccinare este la grupele de vârstă de la 40 până la 70 de ani, inclusiv unde se situează în jurul unei valori de circa 53 %. Cu diferențe de între aceste grupe de vârstă, cea mai mare fiind la grupa de vârstă 50 - 59 de ani, unde este de 56 % în momentul de față. Rămâne încă o rată de vaccinare redusă, insuficient la populația de peste 80 de ani, unde puțin peste un sfert dintre aceștia au primit cel puțin o doză de vaccin, iar din acest punct de vedere readuc aminte importanța vaccinării cu prima schemă la persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice care, prin vârsta în sine au un risc crescut de a face o formă gravă de boală și de deces, pentru că dacă ne uităm la analiza factorilor de risc asociat deceselor, vârsta de 71 de ani a reprezentat un factor important individual de risc pentru deces”, a spus Gheorghiță.

În ceea ce privește persoanele tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani, practic, elevi și studenți în anul întâi, sunt în prezent 464.000 vaccinați cu cel puțin o doză, ceea ce reprezintă 16,7 % la grupa de vârstă 12 - 15 ani și circa 40 % la grupa de vârstă 16 - 19 ani, potrivit lui Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.