Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este situaţia Parcului Verdi: Precizări de la Primăria Capitalei

PMB primaria capitalei

Avand in vedere informatiile aparute in presa, potrivit carora o suprafata de teren din parcul Verdi a fost scoasa la vanzare pe un site de anunturi, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Conform evidentelor detinute de Municipalitate, imobilul identificat cu numarul cadastral 228761 reprezinta proprietate particulara pentru care s-a emis Dispozitia Primarului General nr.1464 din 21 septembrie 1999 pentru punerea in aplicare a sentintei civile definitive si executorie nr.10290 din 3 august 1999, pronuntata de Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

In acest moment, parcul Verdi, aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local Sector 2, prin ADP Sector 2, are o suprafata de 6.246 mp, conform extrasului de carte funciara nr.233094 si a datelor comunicate de ADP Sector 2. Conform cartii funciare, din suprafata totala de 6246 mp, 5322 mp o reprezinta spatiile verzi, 607 mp- alei si 317 mp, o parcare.

In legatura cu solicitarile locuitorilor din zona parcului Verdi, care doresc ca PMB sau Primaria sectorului 2 sa se implice pentru salvarea acestui spatiu verde, facem precizarea ca o astfel de solicitare nu are sens, atata timp cat Parcul Verdi este incadrat, in Planul Urbanistic General, ca zona verde. Conform prevederilor legale, schimbarea destinatiei spatiilor verzi este interzisa, ceea ce inseamna ca NU se poate construi. In eventualitatea in care actualul proprietar ar vinde suprafata, noul proprietar ar fi obligat sa pastreze destinatia de spatiu verde, in conformitate cu prevederile legale.

Mai mult, in perioada 2013-2015, proprietarii terenurilor din zona parcul Verdi s-au adresat instantei de judecata, solicitand trecerea din spatiu verde in zona construibila. Pe fond, actiunea a fost respinsa.

In ceea ce priveste salubrizarea zonei, PMB va face demersurile necesare si va sesiza autoritatile competente, Directia de Inspectie si Control din cadrul PMB si Directia de Inspectie si Control din cadrul Primariei sectorului 2 pentru a solicita proprietarilor salubrizarea si mentinerea zonei ca spatiu verde.

Scurt istoric:

In anul 1940, suprafata aferenta parcului Verdi figura inscrisa cu proces-verbal de carte funciara ca proprietate a Municipiului Bucuresti.

In anul 1950, au fost intocmite acte de schimb intre Ministerul Agriculturii si Silviculturii al Republicii Populare Romania si persoane fizice ce au fost improprietarite cu sectiuni din aceasta suprafata.

In anul1986, conform evidentelor cadastrale informatizate ale Municipiului Bucuresti, suprafata parcului figura ca proprietate de stat cu posesor ADP Sector 2.

Dupa anul 1990, in baza actelor detinute, diverse persoane fizice au revendicat mai multe suprafete din parc. Acestea au fost restituite prin punerea in aplicare a sentintelor pronuntate la nivelul anilor 1998- 1999, si in baza legilor proprietatii(Legea 10/2001), conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.