Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este următorul PAS în ancheta legată de intervenția jandarmilor la protestul din 10 august: Procurorii au înregistrat 291 de PLÂNGERI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam jandarmi piața victoriei

La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate, până duminică, 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august, au declarat pentru Agerpres, oficiali din Parchetul General.

De asemenea, procurorii militari au audiat, până în prezent, 127 de persoane.

Procurorii vor face un nou plan de anchetă, iar ulterior vor stabili care sunt următoarele persoane chemate la audieri. Anchetatorii au solicitat informații de la mai multe instituții publice, urmând ca acestea să fie analizate. Unul dintre documentele verificate de procurori este ordinul de intervenție a jandarmilor, contrasemnat de prefectul Capitalei.

Începând de luni, audierile în acest dosar vor fi efectuate la sediul Parchetului General, ancheta fiind preluată de structura de parchet din 14 august.

"Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitară a evenimentelor, avându-se în vedere şi formularea unor plângeri împotriva ministrului Afacerilor Interne, prefectului municipiului Bucureşti, conducerii Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, constituindu-se dosar penal la nivelul Secţiei Parchetelor Militare - PÎCCJ, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi purtare abuzivă. Precizăm că dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare", explica Parchetul General la acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.