Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om - Studiu

batraneti linistite
camin de batrani

Cercetătorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lungă durată pentru a determina vârsta maximă până la care poate trăi un om. Cercetătorii au sugerat că este puțin probabil ca un om să trăiască mai mult de 115 ani, durata maximă de viață pentru o femeie ajungând la 115,7 ani, în timp ce bărbații au fost estimați să atingă o vârstă maximă de 114,1 ani, informează Unilad.

În ceea ce privește speranța de viață a unei persoane, stilul de viață joacă, evident, un rol important. Factori precum dieta, exercițiile fizice și obiceiurile precum consumul de alcool și fumatul sunt factori care pot fi controlați într-o oarecare măsură.

Și apoi mai este vorba de uzura generală care vine odată cu îmbătrânirea.

Studiul din Olanda

Realizat de statisticieni de la universitățile Tilburg și Erasmus din Rotterdam, studiul a analizat vârsta la care 75.000 de persoane din Olanda au murit în ultimii 30 de ani până în 2017.

În loc să se concentreze pe speranța de viață, cercetătorii au vrut să determine cât de mult ar putea trăi o singură persoană atât timp cât are grijă de ea însăși și dacă viața sa nu a fost scurtată de o boală sau de alte circumstanțe.

După ce au analizat vârstele pe care le aveau persoanele care au participat la studiu în momentul decesului, cercetătorii au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane are o medie de 90 de ani.

Totuși, oamenii pot trăi mai mult decât atât, femeile având un ușor avantaj față de bărbați în ceea ce privește durata de viață.

Cercetătorii au sugerat că este puțin probabil ca un om să trăiască mai mult de 115 ani, durata maximă de viață pentru o femeie ajungând la 115,7 ani, în timp ce bărbații au fost estimați să atingă o vârstă maximă de 114,1 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.