Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este vârsta medie a femeilor la nașterea primului copil. Româncele sunt printre cele mai tinere mame din UE (Eurostat)

impact.md
mame

Vârsta medie a femeilor din Uniunea Europeană care au devenit pentru prima dată mame a crescut gradual în ultimii ani şi s-a situat la 29,4 de ani în 2019. Cele mai scăzute vârste au fost înregistrate în Bulgaria (26,3 ani) şi România (26,9 ani), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contrast, în trei ţări din UE femeile au devenit mame la peste 31 de ani: Italia (31,3 ani), Spania şi Luxemburg (ambele cu 31,1 ani).

În perioada 2015 - 2019, cea mai importantă modificare a vârstei medii a femeilor care au devenit pentru prima dată mame s-a înregistrat în Estonia (de la 27,2 ani la 28,2 ani), Lituania şi Luxemburg (ambele cu 0,9 ani), iar cele mai reduse schimbări au fost în Slovacia (0,1 ani) şi Slovenia (0,2 ani).

Citește și: ALERTĂ - Parlamentul a deblocat angajările la stat: Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.