Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt alimentele de 'aur' pentru creier: Sfaturile renumitului neurochirurg Vlad Ciurea

Radu Pop
creier

Creierul, această "bijuterie" cum o numeşte cunoscutul profesor Vlad Ciurea, are nevoie de hrană bună, de calitate pentru a funcţiona optim. Există cinci alimente sau categorii de alimente care ne ajută să punem creierul în funcţiune mai bine, spune renumitul neurochirurg, potrivit Antena 3.

„Creierul are nevoie de grăsimi bune, de proteine de calitate, dar şi de un anumit condiment, cum ar fi usturoiul, pe care îl folosim adesea în bucătărie, fără să ştim, de cele mai multe ori, că ne pune "bijuteria" în funcţiune.

Creierul are nevoie de o anumită mâncare. De semințe foarte multe, cum ar fi semințele de dovleac. De usturoi - și se știe acest lucru de 5.000 de ani.

Apoi, toate tipurile de salate sunt bune pentru creier, ajută și uleiurile. La fel, peștele slab, dar și peștele gras care are Omega-3", a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Aşadar, nu ocoliţi nici banalele seminţe de dovleac, salatele cu ulei sau peştele. Acestora li se mai adaugă şi măslinele.

Un alt aspect pentru buna funcţionare a creierului este cantitatea de alimente pe care o consumăm. Renumitul neurochirurg explică faptul că, atunci când mâncăm mult, energia noastră se risipeşte pe digestie, în loc ca ea să fie canalizată pe concentrare.

Un ceai gustos, care se găseşte mai pe orice raft, poate face minuni pentru creier, mai susţine neurochirurgul. În schimb, prăjelile nu fac bine. "Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău", a explicat profesorul Ciurea.

Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună. Cap de listă, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Întrebat ce alimente ar trebui să consume cei care reţin mai greu, renumitul medic a început cu ciocolata şi a continuat, apoi, cu cafeaua, cacaua şi lecitina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.