Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt cele mai performante companii din România. Cine a fost premiat

CCIR

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a premiat, joi seara, cele mai performante companii din economia românească în cadrul Galei Topului Național al Firmelor. În deschiderea evenimentului, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat că, la finalul anului precedent, au fost depuse bilanțurile financiar-contabile de la peste 650.000 de companii din toată țară, iar pentru Topul Național, au fost selectate 6.630 de societăți, în conformitate cu metodologia topului constituită la nivel național.

“Acest proces a scos la iveală și anumite probleme din economia românească. Deși sunt 10.000 de agenți economici în plus care au depus bilanțul față de anul precedent, trebuie să vă spun că s-au mutat puțin ponderile: a scăzut numărul societăților mari și foarte mari, a scăzut numărul celor mijlocii, a scăzut și numărul celor mici. Toată această diferență s-a dus către microîntreprinderi, unde avem 589.322 de agenți economici”, a spus Daraban.

Președintele CCIR a adăugat că, în România, există 275 de companii cu o cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro, dintre care 89 sunt românești și din doar 46 sunt firme private, cu capital integral românesc.

“Cred că este un semnal de alarmă și trebuie toți că ne mobilizăm. Camerele de Comerț reprezintă un vector important de imagine și de lobby extern. Putem ajuta mediul de afaceri străin din România luptând pentru o legislație economică previzibilă. În schimb, unde putem ajuta foarte mult mediul de afaceri din România este pe plan extern”, a mai spus Daraban.

Pe de altă parte, el a reiterat nevoia de predictibilitate economică a mediului de afaceri din România și a solicitat Parlamentului să respingă modificarea Codului Muncii.

“Noi dorim ca președintele să fie garantul predictibilității în România. Predictibilitate și în sectorul economic. Nu pot să spun că prevederile noii ordonanțe de schimbare a Codului Fiscal sunt rele. Dar ma întreb, cu usurința cu care s-a dat, la nici o lună de la promulgare, schimbarea Codului Fiscal (…) Ne punem întrebarea că, probabil, cu aceeași ușurință, se pot retrage toate aceste facilități. Și unde mai vorbim de predictibilitate? Nu în ultimul rând, nu am văzut pe nimeni să ceară modificarea Codului Muncii. Nu am înțeles de ce această lege a reprezentat agenda prioritară a Senatului României. (…) Cred că nu era de actualitate și solicităm parlamentarilor ca, la Camera Deputaților, acest proiect de lege să fie respins. Nu vreau să intrăm într-un joc de uzură, să umblăm pe articole la un Cod al Muncii votat acum patru ani. Vreau să fie respinsă legea. Cred că aceste lucruri sunt foarte importante pentru predictibilitatea României”, a subliniat Mihai Daraban.

De asemenea, acesta a adăugat că, pe lângă predictibilitate, mediul de afaceri din România mai are nevoie de o lege a parteneriatului public-privat, dar și de o lege a holdingului.

“Ne-ar trebui și o lege a parteneriatului public-privat, o lege a holdingului, dar haideți să ne axăm pe această predictibilitate, pe care, la ora actuală, numai Președinția României o mai poate garanta”, a conchis președintele Camerei de Comerț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.