Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt județele cu cea mai mare rata de acoperire vaccinală

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare romania judete

Bucureştiul are o acoperire vaccinală de 63,5% din populaţia eligibilă de peste 12 ani, urmat de judeţele Cluj, Constanţa şi Sibiu, care înregistrează rate de vaccinare de peste 50%, a declarat, marţi, şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"Municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, are o rată de acoperire vaccinală de 63,5% din populaţia eligibilă de peste 12 ani, mai avem alte trei judeţe care au o rată de acoperire vaccinală de peste 50%, şi aici vorbim de Cluj - cu 56%, Constanţa - 52,3% şi Sibiu - cu 50%; avem aproximativ 18 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 40 şi 50%, şi aici vorbim iarăşi de populaţia rezidentă, eligibilă; alte 18 judeţe care au rată de vaccinare între 30 şi 40%; şi mai avem doar două judeţe, Covasna şi Suceava, care au în jur de 27-28% rată de acoperire vaccinală", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat, cu referire la bilanţul campaniei de vaccinare, că numărul total de persoane vaccinate, la data de 8 noiembrie, era de 7.321.195.

"Dacă ne uităm la populaţia totală a României rezidentă, de peste 19,3 milioane de locuitori, rata de vaccinare cu cel puţin o doză în momentul de faţă este de 38%", a precizat el.

Potrivit şefului CNCAV, la nivel naţional sunt peste 756 de centre de vaccinare active cu toate cele patru tipuri de vaccin, fiind în total 1.117 fluxuri de imunizare.

"Practic, vorbim de 812 fluxuri care folosesc vaccinul de la compania Pfizer, 117 fluxuri folosesc vaccinul de la compania Moderna, 33 de la AstraZeneca şi 155 de fluxuri - vaccin de la compania Johnson&Johnson. În platforma de programare sunt, în momentul de faţă, peste 698 de mii de persoane programate pentru toate cele trei tipuri de doze, cumulând patru tipuri de vaccinuri pentru care se face programarea. Cele mai multe, peste 670.000, sunt persoane care sunt programate în centrele de vaccinare la compania Pfizer", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.