Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a descoperit despre teroristul ISIS din Orlando

agerpres.ro
Omar Mateen

Autorul atacului armat dintr-un club de gay din Orlando, Florida, care s-a soldat cu 49 de victime și alți 53 de răniți, era un client al acestui club, au relatat mai mulți martori pentru presa americană.

Potrivit unuia dintre martori, atacatorul Omar Mateen a fost văzut în interiorul acestui club de mai bine de zece ori, uneori stând singur într-un colț iar alteori devenind gălăgios din cauza alcoolului consumat.

De asemenea, un alt martor a declarat pentru Los Angeles Time că  atacatorul de 29 de ani de origine afgană îl contactase în trecut prin intermediul unei aplicații destinate persoanelor gay.

Potrivit ultimelor informații, se pare că Omar Mateen era doar un simpatizant al rețelelor teroriste, fără a avea însă legături cu acestea.  Președintele SUA, Barack Obama, a precizat că atacatorul s-a inspirat din mai multe surse de informații cu caracter extremist din mediul online și că acest caz pare a fi unul de extremism de tip intern, până în acest moment neexistând dovezi că atacatorul ar fi avut conexiuni în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.