Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carlos Alcaraz, victorie clară în fața lui Dusan Lajovic: spaniolul are șanse să iși păstreze primul loc în clasamentul ATP

eurosport.com
carlos alcaraz

Carlos Alcaraz l-a învins duminică seara la Miami Open pe sârbul Dusan Lajovic cu 6-0 7-6(5) pentru a-și menține șansele de a-și apăra titlul la turneul din Florida.

Spaniolul a câștigat turneul de la Indian Wells și a trecut din nou pe prima poziție în clasamentul mondial săptămâna trecută și a continuat să joace la fel de bine și pe Hard Rock Stadium, unde a reușit 26 de lovituri câștigătoare. El va juca în turul patru cu Tommy Paul, semifinalist la Australian Open, conform Mediafax.

"Întotdeauna cred că trebuie să dai totul", a declarat Alcaraz la Tennis Channel, după meci. "Asta este ceea ce mi-am spus în momentele dificile".

Lajovic l-a eliminat pe Andy Murray, triplu câștigător de Grand Slam, în primul tur, dar nu a mai dat lovitura duminică, lăsând să-i scape printre degete singura sa șansă de break în primul set, în timp ce câștigătorul de la US Open a avut o prestație aproape fără greșeală.

Alcaraz a transformat o minge de break în al treilea game din setul al doilea cu o lovitură de dreapta câștigătoare bine plasată, dar și-a ajutat adversarul să facă rebreak în al zecelea game după o serie de erori necaracteristice.

Lajovic a contracarat trei mingi de meci în tiebreak, dar nu a reușit să-l oprească pe spaniol din drumul spre un nou titlul la Miami.

"Totul a fost sub control", a declarat Alcaraz, care l-a salutat pe Jimmy Butler, de șase ori All-Star al echipei Miami Heat, pe marginea terenului, după meci.

"Dar finalul meciului nu este niciodată ușor. Nervii au ieșit la iveală. Am făcut câteva greșeli pe care nu le-am făcut pe toată durata meciului. Așa că a fost greu să câștig".

În celelalte meciuri ale turneului masculin, Botic van de Zandschulp din Olanda l-a eliminat surprinzător pe Casper Ruud, al treilea favorit, cu 3-6, 6-4, 6-4, în timp ce danezul Holger Rune a trimis șapte ași și 27 de lovituri câștigătoare pentru a-l elimina pe argentinianul Diego Schwartzman cu 6-4, 6-2. Al șaptelea favorit se va confrunta în continuare cu americanul Taylor Fritz.

Daniil Medvedev, al patrulea favorit, a avansat, după retragerea lui Alex Molcan, în timp ce compatriotul său rus Andrey Rublev l-a învins pe Miomir Kecmanovic cu 6-1, 6-2. Italianul Jannik Sinner l-a învins pe bulgarul Grigor Dimitrov cu 6-3, 6-4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.