Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Avram aduce vești bune de la Bruxelles pentru crescătorii de iepuri și pui din România

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen avram

Europarlamentarul Carmen Avram susține un amendament prin intermediul căruia crescătorii de pui și iepuri vor putea din nou să își sacrifice animelele în propria fermă, deși acest lucru fusese interzis anul trecut.

”Micii producători de pui şi iepuri din România ar putea să îşi sacrifice animalele, din nou, în fermă, deşi acest lucru a fost interzis de la începutul anului.

Această interdicţie a afectat micul producător şi a contrazis atât Strategia "De la fermă la furculiţă", care sprijină lanţurile scurte de aprovizionare, cât şi reforma Politicii Agricole Comune, în centrul căreia se află micul fermier.

Prin urmare, în cadrul sesiunii mini-plenare de la Bruxelles, din această săptămână, eurodeputata Carmen Avram a susţinut un amendament prin care cere modificarea Regulamentul 853/2004, redând astfel posibilitatea micilor producători de pui şi iepuri să-şi sacrifice animalele fie direct în fermă, pentru a le comercializa în pieţe, fie la poarta fermei.

Prin sprijinirea acestui amendament, europarlamentarul Carmen Avram reiterează mesajul ferm, transmis şi în cadrul dialogului avut cu reprezentantul Comisiei Europene, în luna februarie 2021, prin care atrăgea atenţia că, pentru micii producători, condiţiile de autorizare sunt o povară financiară. Atunci, un reprezentant al Comisiei Europene a încercat să explice micilor crescători de pui şi iepuri cum îşi pot ei sacrifica animalele în fermă, deşi, în realitate, nu pot! Exerciţiul de PR al reprezentantului CE i-a nemulţumit profund pe eurodeputaţii Comisiei AGRI, care însă nu s-au lăsat păcăliţi.

Concluzia a fost că regulile s-au schimbat pentru crescătorii mici de pui şi iepuri, aceştia fiind obligaţi, de la începutul acestui an, să apeleze la autorizaţii sanitar-veterinare şi la abatoare, ceea ce presupune costuri mari şi contrazice toate noile strategii pregătite pentru agricultori. Schimbul de opinii, de la acea dată, este disponibil aici: https://bit.ly/3xHqqe2”, arată un comunicat semnat de Carmen Avram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.