Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, depăşită de situaţie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

Reacţia de acum două zile a fostului deputat liberal Cristian Boureanu nu este sub nicio formă scuzabilă şi trebuie sanctionată, însă nu putem neglija modul în care poliţistul a actionat, transmite Dănuț Pop într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

Rareș Bogdan, reacție NEAȘTEPTATĂ după gestul lui Victor Ponta: 'Nu zice deloc rău'

„Sunt de-acord cu reacţia doamnei minsitru Carmen Dan, că rolul poliţistului este să aplice legea în stradă, însă, consider că acesta trebuie să prevină fapte de natură penală şi nu să le provoace. Înţeleg din materialele televizate că domnul Cristian Boureanu a fost oprit de doua ori în trafic de către oraganele de poliţie. A fost filmat şi în trafic, dar şi înainte, la restaurant, fără mandat de la Parchet, în timp ce consuma băuturi alcoolice, ceea ce inseamnă o intruziune ilegala în viaţa privată a acestuia.  Expresiile poliţistului care se aud în materialul video precum “Mă” sau “Băi”, ameninţări de tipul “Lasă că iţi fac eu dosar penal până mâine dimineaţă” ori  “Vine prietenul meu de la Antena 3”, nu fac decât să arate provocarea şi lipsa de profesionalism a angajatului Poliţiei Române şi o incălcare grosolană a Codului de etica si deontologie al poliţistului.

Doamna ministru Carmen Dan trebuie să inţeleagă că nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a se pronunţa a priori cu privire la aplicarea legislaţiei în domeniu, în lipsa unor regulamente şi proceduri în privinţa modului de acţiune al lucrătorilor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Pe timpul îndeplinirii atribuţiilor profesionale, poliţistul acţionează în parteneriat cu cetăţenii şi trebuie să acorde protecţie persoanelor, asistentă de specialitate şi trebuie sa dea dovada de tact şi moralitate. Poliţistii care au fost martori la evenimentul amintit, realizau foarte bine faptul că domnul Boureanu se afla în stare de ebrietate. Ca atare, în momentul realizării obiectivului legitim, aplicarea de sancţiuni trebuia să inceteaze şi exercitarea acţiunii în forţă. În cazul domnului Cristian Boureanu sunt elemente care arată, de departe, lipsa cunoaşterii legislaţiei şi a regulamentelor interne, acte de indisciplină şi de vendetă personală, in scopuri ce ţin de notorietate, care nu au ce cauta într-un stat de drept. Ca atare, consider că  poliţistul care a eludat legislaţia şi regulamentele interne ale MAI, trebuie exclus din rândurile poliţistilor.

În caz contrar, doamna ministru Carmen Dan, asteptăm demisia dumneavoastră”, se arată în comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.