Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, reacție de ULTIMĂ ORĂ în dosarul jandarmilor. Atac dur la adresa lui Augustin Lazăr

Carmen Dan

Ministrul Carmen Dan a avut luni o primă reacție după ce șeful, prim-adjunctul Jandarmeriei şi şeful Jandarmeriei Capitalei au fost puși sub urmărire penală în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, Parchetul transmiţând că ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal.

„Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice. Nu cu mult timp în urmă procurorul general lansa o declarație în spațiul public, referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care trebuie să le analizeze. (...) Cred că n-ar mai fi făcut această declarație, dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide Legea 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate în care se vorbește foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat. (...) Sunt prevederi legale de care conducerea MAI va ține cont și vă reamintesc că statutul cadrelor militare spune foarte clar când sunt puși militarii la dispoziție, și anume atunci când se dispune măsura trimiterii în judecată. (...) Vom vedea ce se va întâmpla în continuare și bineînțeles că vom respecta prevederile legii. (...) Șefii Jandarmeriei, secretarul de stat au aflat despre aceste situații din presă și iarăși nu este un lucru normal. Se știa cu câteva zile înainte de urmează să se întâmple. Eu văd lucrul acesta ca un ordin pe unitate, care a fost pus în aplicare mai clar și mai precis”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Ministrul de Interne a avut un mesaj și pentru jandarmi, spunând că „eu sper să rămână dedicați și sper să rămână consecvenți vocației și principiului de a apăra statul și de a apăra legea și de a aplica legea, pentru că asta trebuie să facă Jandarmeria Română”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.