Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, replică pentru ministrul Vela pe tema 10 august: 'Dacă 5 minute și-ar fi aruncat ochii pe regulamentele militare, nu s-ar mai fi făcut de râs'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Carmen Dan, fost ministru de Interne în Guvernul Dăncilă, afirmă că actualul ministru de Interne, Marcel Vela, s-a făcut de râs când a afirmat că la protestul din 10 august 2018 situaţia tensionată ar fi putut fi rezolvată prin folosirea grenadelor flash. Carmen Dan îl acuză pe Vela de minciună şi manipulare.

"Înțeleg că ministrul Vela este consiliat de la cel mai înalt nivel. Așa se laudă! Și asta n-ar fi rău deloc, pentru că un ministru chiar nu trebuie să știe detalii operative!

Mă crucesc însă auzindu-l cum dă lecții despre cum ar fi trebuit să reacționeze jandarmii în 10 august 2018. Ne spune domnul ministru că aceștia ar fi trebuit să folosească grenade flash și astfel nu s-ar mai fi ajuns la intervenția cu gaze lacrimogene. Așa, oamenii ar fi fost orbiți și apoi culeși ca potârnichiile...

Din păcate, dacă 5 minute și-ar fi aruncat ochii pe regulamentele și îndrumarele militare, nu s-ar mai fi făcut de râs!

Hai să vedem unde apar grenadele flash în aceste acte de reglementare a intervențiilor graduale. Fix la penultimul nivel al intervenției graduale a folosirii forței, adică înainte de ultimul nivel, cel al folosirii armelor de foc letale! Pun mai jos extras din “Îndrumar privind tactica jandarmeriei pentru asigurarea și restabilirea ordinii și siguranței publice - 2016. Grafic privind gradualitatea folosirii forței”.

Apoi, la un simplu search pe google aflăm și ce înseamnă flashbang. Pe Wikipedia găsim și o listă a incidentelor provocate de detonarea acestor grenade. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stun_grenade

Nu mai dezvolt, că nu are sens, dar încep să fiu foarte atentă la declarațiile iresponsabile și politicianiste pe care le face de la pupitrul ministerului! Nu de alta, dar minciunile și manipularea nu pot deveni virtuți!

P.S.: Tare mult aș vrea să știu cine este domnul profesor universitar care a scris cărți despre Jandarmerie. “Obiect strălucitor”, “flamă de sudură”, “punem mâinile la ochi” și gata intervenția. Ce simplu ar fi fost...", scrie Carmen Dan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.