Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan s-a întâlnit la Strasbourg cu membri ai Parlamentului European

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut întâlniri bilaterale la Strasbourg cu membri ai Parlamentului European pe tema priorităţilor din domeniul afacerilor interne ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, informează MAI, potrivit Agerpres.

Întâlnirile au avut loc în contextul vizitei de lucru la Strasbourg a unei delegaţii conduse de premierul Viorica Dăncilă pentru prezentarea priorităţilor preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European.

Ministrul Carmen Dan a discutat cu preşedintele Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European şi cu preşedintele Conferinţei Preşedinţilor de Comisii, precizează MAI într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, ministrul român a reiterat angajamentul preşedinţiei României la Consiliul UE de a contribui la avansarea celor mai importante dosare legislative din domeniul afacerilor interne, care au ca reper siguranţa cetăţenilor, şi a solicitat sprijinul membrilor Comisiei LIBE pentru obţinerea de progrese semnificative în cadrul trialogurilor.

Totodată, ministrul român a menţionat eforturile intense care au loc la nivel tehnic în ceea ce priveşte dosarul referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii ale UE pentru gestionarea frontierelor, migraţie şi securitate.

"Pe palierul asigurării securităţii frontierelor externe, ministrul Carmen Dan a reamintit că una dintre priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE este consolidarea mandatului Frontex. Oficialul român a menţionat că preşedinţia României la Consiliul UE va depune eforturi în vederea obţinerii unui acord în cadrul Consiliului pentru a începe trialogurile cu Parlamentul European cât mai curând posibil. În egală măsură a subliniat intenţia de a ajunge la un acord inter-instituţional înainte de sfârşitul legislaturii, atât în ceea ce priveşte Agenţia Frontex, cât şi referitor la modificarea Codului Frontierelor Schengen privind controalele la frontierele interne", menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului, în timpul întrevederii cu Cecilia Wikstrom, preşedintele Conferinţei Preşedinţilor de Comisii şi raportor al Parlamentului European pentru reforma Regulamentului Dublin, ministrul român al Afacerilor Interne a insistat asupra iniţiativelor din domeniul azilului.

"Preşedinţia României la Consiliul UE va continua discuţiile pentru identificarea unor soluţii care să reflecte echilibrul necesar între responsabilitate şi solidaritate, făcând astfel mai eficient Sistemul european de azil. Vom face eforturi să avansăm lucrările, pe baza orientărilor Consiliului European", se mai precizează în comunicat.

Din delegaţia română au făcut parte prim-ministrul Viorica Dăncilă, Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne, Rovana Plumb - ministrul Fondurilor Europene, Teodor Meleşcanu - ministrul Afacerilor Externe, Eugen Teodorovici - ministrul Finanţelor Publice, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii şi George Ciamba - ministrul delegat pentru Afaceri Europene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.