Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan şi premierul Dăncilă, anunţ de ULTIM MOMENT: Proiect pentru o REFORMĂ în Poliţia Română

politia romana

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit, vineri, la bilanţul organizat de Poliţia Română despre faptul că are în vedere o reformă în cadrul instituţiei, după scandalurile şi acuzaţiile care au planat asupra acesteia în ultima perioadă.

Citeşte şi: ANI dă o NOUĂ lovitură: Alţi 6 funcţionari publici, INCOMPATIBILI

„Am cerut organizare: vorbim despre această diagnoză pe care am cerut-o, trebuie urmată de un plan de măsuri, înţeleg că s-a făcut, eu nu l-am văzut încă. O să-l discut imediat ce se poate cu domnul inspector general. De aici înainte vom fi foarte transparenţi în comunicare şi veţi afla, pas cu pas, cum ne dorim să aducem o schimbare în Poliţia Română pentru că este, din punctul nostru de vedere, necesară”, a declarat ministrul de Interne.

"Cred că se vorbeşte în presă sau în mediul public, nicidecum în instituţie. Nu există această discuţie”, a răspuns Carmen Dan, întrebată dacă vrea desfiinţarea Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi de reorganizarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

De altfel, chiar şi premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei Române, după ce, anul trecut, instituţia s-a confruntat cu unele cazuri "grave" care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie.  Ea a adăugat că este necesar ca poliţistul să aibă la îndemână proceduri "clare" şi "eficiente" împotriva celor care încalcă legea.

"În această perioadă, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi, în particular, al Poliţiei se desfăşoară o serie de evaluări instituţionale aprofundate. Acestea sunt obligatorii, după ce, anul trecut, Poliţia s-a confruntat cu unele cazuri grave care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie. Am tras toţi concluzia că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei. Nu va fi uşor să realizăm acest proiect, dar deja am făcut paşi importanţi prin alte modificări legislative care vor consolida statutul poliţistului. Poliţistul are nevoie de proceduri clare şi eficiente în lupta împotriva acelora care încalcă legea, asigurând totodată un exerciţiu firesc al drepturilor şi libertăţilor civile", a afirmat Dăncilă, la evaluarea activităţii Poliţiei Române pe anul 2017.

Prim-ministrul a dat asigurări că atât ea, cât şi Guvernul vor sprijini implementarea cu bine a acestui proiect.

"Ştiu că pentru a avea acţiuni mai eficiente aveţi nevoie de legi mai bune şi de dotări mai bune şi vă asigur că susţin măsurile care vizează întărirea autorităţii angajaţilor MAI. Consider că societatea civilă trebuie să înţeleagă şi să sprijine aceste demersuri. Respectul se câştigă prin aplicarea legii, dar legea trebuie să îi apere şi să îi protejeze pe cei care zilnic luptă împotriva infracţionalităţii. Nu uitaţi nicio clipă că orice demers pe care îl faceţi trebuie să aibă ca scop asigurarea interesului cetăţeanului de a trăi într-un mediu social sigur. Pregătirea şi acţiunea dumneavoastră profesională, într-un cadru legislativ adecvat, se vor reflecta în mod direct în creşterea nivelului de siguranţă a cetăţenilor. Nimic altceva nu se poate cere de la dumneavoastră. Poliţia nu are ce căuta în jocuri politice sau de altă natură, care îi distorsionează grav menirea. Ştiu că activitatea MAI este foarte complexă, dar am deplină încredere în doamna ministru Carmen Dan care a demonstrat că poate face faţă cu succes provocărilor instituţionale", a susţinut Dăncilă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.