Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu, chemaţi la audieri: Comisia de anchetă condusă de Olguţa Vasilescu investighează posibile fraude la alegeri

sursa FOTO: Inquam
dancila carmen dan

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea posibilelor fraude la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai a stabilit, luni, lista instituţiilor ai căror reprezentanţi vor fi chemaţi la audieri. Pe listă se află şi ministrul de Interne, Carmen Dan şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Cei doi miniştri vor fi audiaţi marţi de membrii comisiei.

"În data de 9 iulie 2019, ora 10.00, la sala Mihai Viteazul, nivel P1 (Camera Deputaților), va avea loc şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019. În cadrul şedinţei, vor fi prezenți reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (ora 10.00) și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (ora 11.30)", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele comisiei, Lia Olguţa Vasilescu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat,pe 26 iunie, înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.

Obiectivele anunţate de Comisia parlamentară sunt: verificarea veridicităţii informaţiilor vehiculate în contextul public cu privire la neregulile referitoare la funcţionarea SIMPV - Sistemul Informatic de Monitroizare a Prezenţei la Vot; numărul cetăţenilor români cu drept de vot; eventualele neconcordonaţe între procesele-verbale cu rezultatele încheiate la nivelul secţiilor de votare şi la nivelul BEJ-urilor; eventualele neconcordanţe între numărul de participanţi la vot şi numărul buletinelor de vot întrebuinţate; verificarea informaţiilor referitoare la o eventuală utilizare excesivă a listelor suplimentare; verificarea modului de organizare şi desfăşurare a alegerilor; solicitarea de la autorităţile competente a unor informaţii referitoare la numărul şi natura unor anumitor fapte de natură penală sesizate în legătură cu desfăşurarea procesului electoral; identificarea unor soluţii legislative, administrative sau tehnice de natură să îmbunătăţească desfăşurarea procesului electoral.

Comisia parlamentară a audiat în şedinţa de luni pe politologul Ionuţ Apahideanu şi matematicianul Dan Şelaru, care au prezentat un document cu privire la nereguli la alegerile europarlamentare din 26 mai. Aceştia au prezentat grafice din care reiese o prezenţă mare la vot pe liste suplimentare în localităţi mici din ţară, care nu prezintă interes turistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.