Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Hărău, senator PNL – România va intra în normalitate atunci când politicienii vor avea încredere în spitalele publice de stat

Ziarul Hunedoreanului
Carmen Harau

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU consideră că fuga liderilor PSD de spitalele de stat este o recunoaștere directă a stării precare în care se află infrastructura spitaliceacă din România și o confirmare clară că românii simpli au de ce să se teamă atunci când merg să se trateze în spitalele de stat:

„Nu vreau să fiu ironică, însă se pare că puterea dăunează grav sănătății liderilor politici de la PSD. Cel puțin așa pare. Personal, le doresc sincer sănătate tuturor celor pe care-i încearcă Dumnezeu, însă nu pot să nu constat că în vreme ce românul simplu, care plătește o viață întreagă contribuții pentru sănătate, este obligat să se trateze în spitalele învechite de stat, în vreme ce liderii de la putere dau fuguța prin clinici cu ștaif, din țară sau din străinătate și nici nu vor să audă că ar putea fi tratați în spitale românești sau de medici români. Oare de ce mai spun că sistemul de sănătate ”duduie”, dacă lor le este teamă să treacă pragul instituțiilor publice de sănătate. Dacă domniile lor chiar guvernează bine, de ce nu își așteaptă rândul, cu orele sau cu zilele, pe la ușile cabinetelor medicale din spitale? Dacă PSD-ALDE chiar guvernează performant, de ce nu așteaptă, așa cum face orice român, 3-4 luni, până când le vine rândul să facă un RMN sau să aștepte 2-3 luni ca să își facă analize mai complexe? Dacă ei sunt așa buni la guvernare, de ce nu așteaptă ziua de 1 a lunii următoare, până când vine noul plafon de la Casa de Asigurări de Sănătate, ca să își cumpere medicamentele compensate, care fac diferența dintre un om sănătos și unul bolnav sau între viață și moarte? În vreme ce românul plătitor de taxe și impozite este umilit pe banii lui, liderii politici ne arată cât se poate de clar că le este frică de propriile decizii, adică să meargă și să se trateze în spitale pe care ei le conduc, care suferă de subfinanțare, în care pacientul vine cu medicamentele de acasă în buzunar, în care medicii puțini muncesc până ajung la epuizare, iar actul medical este unul foarte slab. Până când nu o să vedem că marii lideri politici nu se duc să aibă grijă de sănătatea lor într-un spital mic de provincie, orășenesc sau municipal, nu putem spune că România a intrat în normalitate.”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.