Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu în Siria. Peste 60 de morți și zeci de răniți după un raid rusesc

sirian tinta

Aproape 60 de persoane au murit sâmbătă într-un raid al aviaţiei ruse ce a vizat o clădire unde se află o închisoare a reţelei jihadiste Al Qaida în nord-vestul Siriei, ţară sfâşiată de aproape cinci ani de un război devastator, anunţat un ONG citat de AFP. 

Bilanţul raidului rus contra unei clădiri utilizate de Frontul Al-Nosra, filiala siriană Al Qaida, ca închisoare la Maaret al-Noomane a continuat să crească, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a vorbit despre 57 de morţi în timpul serii. 

Oraşul Maaret al-Noomane se află pe ruta Damasc - Alep şi este controlat de rebeli de la finele anului 2012. 

"Bilanţul a urcat la 57 de morţi, dintre care 21 de civili inclusiv un copil şi două femei, 23 de combatanţi Al-Nosra, 6 rebeli şi şapte deţinuţi", a precizat ONG-ul, adăugând că "30 de răniţi sunt în stare critică". 

Centrul de detenţie se află în apropierea unei pieţe în acest oraş controlat de rebeli şi Al-Nosra în provincia Idleb (nord-vest). 

Rusia a intervenit la sfârşitul lunii septembrie în conflict pentru a veni în ajutorul trupelor regimului confruntate cu rebeli şi jihadişti. La sfârşitul lunii decembrie, OSDO a afirmat că loviturile ruse au făcut în trei luni 2.371 de morţi, dintre care aproape o treime civili, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.