Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnavalul de la Nisa începe în condiţii de securitate drastice

Cea de a 133-a ediţie a carnavalului de la Nisa, unul dintre cele mai celebre din lume, începe sâmbătă în condiţii de securitate sporită după ce autorităţile au luat decizia de a menţine marele eveniment turistic în oraşul de pe Coasta de Azur în pofida atentatului traumatizant de la 14 iulie, care s-a soldat cu 86 de morţi, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la o centrală nucleară din Franţa

Parada va evita însă Promenada Englezilor, unde un cetăţean franco-tunisian a intrat cu camionul în mulţime în seara în care se sărbătorea ziua naţională a Franţei. Niciun eveniment nu a fost autorizat pe acest bulevard situat pe malul Mării Mediterane până la prima comemorare a atacului, din respect faţă de victime.

"Niciodată nivelul de securitate nu a fost atât de ridicat pentru un eveniment de această natură la Nisa", a dat asigurări prefectul din departamentul Alpes-Maritimes, Georges-Francois Leclerc.

Carnavalul de la Nisa se va derula pentru prima dată în spatele palisadelor. Accesul se va face prin 36 de portaluri de securitate la care vor fi prezenţi 200 de agenţi de securitate însărcinaţi cu controalele. Deghizările care ar putea produce confuzie, săbiile de piraţi sau pistoalele de cowboy vor fi interzise.

De asemenea, primăria şi-a contractat consultanţa unei societăţi israeliene care asigură securitatea pe aeroportul din Tel Aviv.

"Este de negândit ca acest carnaval, care este o tradiţie atât de veche a oraşului nostru şi care contribuie la identitatea sa culturală, să nu fie menţinut. Acesta ar fi fost un semn dat barbarilor, teroriştilor", a declarat fostul primar al Nisei Christian Estrosi, devenit între timp viceprimar.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

Împreună cu cele de la Rio de Janeiro (Brazilia) şi de la Veneţia (Italia), carnavalul de la Nisa este unul dintre cele mai importante din lume. Evenimentul care a adunat 400.000 de participanţi anul trecut va dura până la 25 februarie.

Pe unul dintre cele 17 care alegorice ce vor participa la paradă în spatele "Regelui energiei", tema aleasă pentru acest an, preşedintele american, Donald Trump, va fi caricaturizat sub chipul unui risipitor, cu capul său gigantic postat pe barili de petrol găuriţi şi încadrat de o baterie de uscătoare de păr electrice care vor sufla în permanenţă în celebra sa meşă blondă.

"Decizia de a amenaja carul a fost luată când alegerea lui Trump nu era decât o glumă", a precizat biroul de turism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.