Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carrefour achiziționează 47 de magazine în Spania pentru 60 de milioane de euro

clearlyveg.com
carrefour

Grupul francez de distribuţie Carrefour a anunţat miercuri seara că a ajuns la un acord cu grupul spaniol El Corte Ingles pentru a cumpăra 47 de supermarketuri şi magazine de proximitate marca SuperCor, în cadrul unei tranzacţii cu o valoare de 60 de milioane de euro, inclusiv datorii, informează Reuters.

Retailerul francez a precizat că această achiziţie îi va diversifica reţeaua şi amprenta geografică din Spania. Magazinele achiziţionate sunt amplasate în regiunile Madrid, Catalonia, Andalucia şi Comunidad Valenciana. Carrefour intenţionează să convertească magazinele achiziţionate în magazine de tip Carrefour Market, Carrefour Express şi Supeco, conform Agerpres.

Tranzacţia depinde de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare şi ar urma să se încheie până la mijlocul anului următor.

În luna iulie a acestui an, Carrefour a raportat o creştere de 11,2% a vânzărilor comparabile în primul semestru, în condiţiile în care numai în trimestrul al doilea vânzările comparabile au crescut cu 10,3% în ritm anual.

Cu o reţea multiformat de peste 14.000 de magazine în aproape 40 de ţări, Grupul Carrefour este unul dintre liderii mondiali în domeniul retailului alimentar. În 2022, Carrefour a generat vânzări de 90,8 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.