Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carrefour neagă zvonurile privind vânzarea subsidiarei din China

romania-insider.com
carrefour

Vânzarea subsidiarei chineze a Carrefour SA nu este pe agendă, a afirmat un purtător de cuvânt al celui mai mare retailer european, ca răspuns la zvonurile de pe piaţă care au dus la creşterea acţiunilor, transmite Reuters potrivit Agerpres.

În ultimii ani, vânzările Carrefour în China sunt în scădere, în pofida măsurilor de revigorare adoptate de grupul francez.

Miercuri, Bloomberg anunţa că retailerul francez ia în considerare diverse opţiuni privind subsidiara chineză, inclusiv vânzarea sa, după ce în ultimii ani mai multe multinaţionale au ieşit din China, din cauza încetinirii creşterii. Valoarea tranzacţiei este estimată la un miliard de dolari.

Carrefour lucrează cu un consilier şi a început să caute potenţiali licitatori, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Anul trecut, vânzările Carrefour în China au scăzut cu aproximativ 10%, la 3,6 miliarde de euro.

În ianuarie, Carrefour a dezvăluit un plan care vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce şi încheierea unui parteneriat în China, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.