Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cărtărescu, atacat dur de un jurnalist: 'A schimbat împăratul de lins. A trecut la Klaus Iohannis'

trilulilu.ro
pumn lovitura

Cunoscutul și tot mai disputatul scriitor Mircea Cărtărescu este criticat pentru discursurile "dur-vulgare" din ultima vreme și catalogat drept un "cântăreţ şi culegător de scame la Traian Băsescu" reprofilat acum ca "lingău la Klaus Iohannis".

"Cred că în instituţiile incriminate de scriitor sunt totuşi oameni cu o capacitate intelectuală care îl surclasează. Şi chiar cu performanţe. Scriitor cu pretenţii, Mircea Cărtărescu recurge la cuvinte de mahala. (E drept că vulgarităţile şi grosolăniile se găsesc peste tot prin paginile cărţilor sale.) Fie Cărtărescu are un lexic din ce în ce mai sărac, fie nu înţelege nimic din politica în care, de mai multă vreme, s-a înrolat ca un modest servitor folosit de stăpîni pentru alungarea ciorilor şi huiduirea sau chiar ciomăgirea adversarilor.", enunță Cornel Nistorescu, într-un editorial în Cotidianul.

SURSE - Klaus Iohannis mută ofensiv

Reacția editorialistului Cotidianul vine ca urmare a afirmațiilor făcute în spațiul public de Mircea Cărtărescu cu privire la legitimitatea protestelor din ultimele zile dar și al rezultatului general al alegerilor parlamentare. „Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoţi, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni şi semi-analfabeţi. (...) Iar acum oamenii sunt în stradă şi acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau.“, afirma Cărtărescu, la fel de legitim ca și cel care îl acuză.

"Ne-am lămurit. Mircea Cărtărescu a schimbat împăratul de lins. A trecut la Klaus Iohannis! Drept care nu-l mai luăm în considerare decât ca pe un postac al acestuia. Tot ce va spune Mircea Cărtărescu despre Klaus Iohannis până la sfârşitul mandatului poate intra doar în analele slugărniciei scriitorului român din toate timpurile." a decretat Nistorescu implacabil.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.