Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Castelul umbrelor', de Laurie R. King

playtech.ro
carte

„Nu am întâlnit niciodată pe cineva care să-și mânuiască mai grațios căldura decât Regina României (…) Poate că Regina Maria este cel mai puternic bărbat din familia regală și o sursă mult iubită de mândrie națională, însă din punct de vedere legal are în cel mai bun caz autoritatea unui consilier.”

Despre această Regină și Castelul Bran s-a scris un roman uimitor.

Laurie R. King este o autoare americană născută în 1952, cunoscută pentru ficțiunea ei detectivistică. A scris peste treizeci de romane. Romanele ei polițiste sunt atât de serie, cât și de sine stătătoare. Între romanele în serie se află mai multe care îi au drept protagoniști pe celebrul Sherlock Holmes și pe Mary Russell. Aceasta, de două ori mai tânără decât celebrul detectiv, l-a cunoscut pe Sherlock Holmes în 1915, pensionar, i-a devenit ucenic, apoi partener, inclusiv prin căsătorie. În romanele cu cei, acțiunile sunt dintre cele mai diverse, se petrec în diverse zone ale lumii și abordează mulțime de probleme,feminismul și creștinismul timpuriu; patriotism și responsabilitate individuală, conform Mediafax.

Unul dintre romane, cel de față, se petrece în România anului 1925, Sherlock Holmes fiind chemat de Regina Maria să rezolve un anume mister apărut la Castelul Bran. Castelul i-a fost dăruit suveranei de orașul Brașov, după fomarea României Mari, era o ruină, dar Regina l-a refăcut și a îndrăgit foarte mult locurile și oamenii zonei.

Așadar, romanul pe care îl semnalăm astăzi este despre o regină, un castel, o amenințare fără de vârstă, cea a strigoilor.

Scriu editorii: „Regina este Maria a României, nepoata Reginei Victoria și a Țarului Alexandru al II-lea, o frumusețe vestită care a intrat la șaptesprezece ani în dinastia României și a transformat țara. Castelul este Bran, pe care Regina l-a primit în dar de la popor și pe care îl iubește ca pe propriii copii. Amenințarea e… mai puțin clară. Siluete încețoșate, șoapte abia perceptibile, temerile unor fete, pericole care ar putea fi doar accidente. Dar ne aflăm pe un tărâm care-și amintește multe și e plin de unghere ascunse, un tărâm care l-a cunoscut pe Vlad Țepeș, un tărâm unde din cimitire se strecoară umbre. Când Regina Maria îi cheamă în ajutor, Mary Russell și Sherlock Holmes sunt pe cât de suspicioși, pe atât de reticenți.”

Misterul este însă elucidat: un oarecare doctor se consideră urmașul conducătorilor vechi ai Transilvaniei și are pretenția de a-și însuși el Castelul Bran, drept care e pregătit pentru tot felul de intrigi, inclusiv de asasinate.

„Asta e frumos când amesteci supranaturalul într-o poveste cu Sherlock Holmes – vrei să crezi că totul are o explicație logică, și totuși nu poți să nu iei în calcul varianta ca unele mistere să fie atât de malefice încât să sfideze un raționament atât de elementar.” - Bookreporter

Laurie R. King – Castelul umbrelor. Un roman de suspans cu Mary Russell și Sherlock Holmes. Traducere din engleză de Georgiana Nuțu. Crime Scene Press. 397 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.