Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Cortina de fier. O poveste de dragoste', de Vesna Goldsworthy

europafm.ro
carte

„O evocare extraordinară a două lumi profund contrastante. [...] Vesna Goldsworthy scrie atât de bine! Precizia dureroasă a naturalismului ei scăpărător dă narațiunii o intensitate aproape onirică. Sfârșitul, în care visul de dragoste și libertate devine amar, este cutremurător.“ – Michael Frayn.

Am mai semnalat la această rubrică, în urmă cu vreo patru ani, un alt roman al Vesnei Goldsworty, publicat de aceeași editură, în colecția Raftul Denisei – „Domnul Karenin”, un roman superb.

Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut în primăvara anului trecut și a fost inclusă între cele mai bune cărți ale anului în topurile mai multor publicații de prestigiu, potrivit Mediafax.

Nu confundați această carte cu altele cu titlu asemănător, care sunt însă istorie pură – acesta un roman și, cum spune subtitlul, o poveste de dragoste. Și încă una dintre cele mai ciudate, în care se întâlnesc Estul și Vestul. Și, ca majoritatea poveștilor de dragoste, una amară, pentru că este vorba și de libertate.

Scriu editorii: „Milena, fiică de nomenclaturist cu funcție înaltă într-o țară comunistă nenumită din estul Europei, se bucură de un lux nelimitat și de o libertate, firește, limitată. Când îl întâlnește pe Jason, un poet britanic, e fermecată, aproape fără să-și dea seama, de aura lui boemă, și după un timp hotărăște să fugă în Anglia. O carte emoționantă, despre falia imensă creată de împărțirea nefirească a Europei și despre modurile infinite în care un regim politic te poate înstrăina de tine însuți”.

Autoarea s-a născut la Belgrad în 1961, unde a locuit până în 1986, când s-a căsătorit cu un diplomat britanic și s-a stabilit la Londra. A lucrat mai întâi la BBC World Service, apoi a îmbrățișat cariera academică. În prezent, predă literatură și scriere creativă la University of Exeter și la University of East Anglia. Este autoarea a cinci cărți, traduse în mai multe țări și recompensate cu premii literare.

„Un roman superb, perfect armonizat, cu o intrigă încântătoare și o introspecție plină de ironie despre condiția umană și tensiunile ei unice”. – William Boyd.

Vesna Goldsworthy - Cortina de fier. O poveste de dragoste. Traducere de Luana Schidu. Editura Humanitas Fiction, coelcția Raftul Denisei. 325 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.