Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Întâlnire cu Regina. Marilyn Monroe și Elisabeta a II-a a Angliei', de Michelle Morgan

marilyn monroe

Adevăratul atu al cărții lui Morgan este abilitatea de a pune la microscop viața unei celebrități: cu cine s-a întâlnit, ce a purtat, ce a simțit; entuziasmul real al lui Marilyn la ideea întâlnirii cu Regina și prietenia arătată fanilor sunt impresionate.” (The Toronto Star)

Toate aceste calități sunt lesne de înțeles dacă privim biografia acestei autoare americane (care nu are nimic de-a face cu celebra actriță franceză!).

Michelle Morgan este autoarea și coautoarea a nouă cărți despre Marilyn Monroe, iar la cartea semnalată astăzi a lucrat nu mai puțin de 25 de ani! Deși este un subiect minor, care de-abia ce acoperă câteva luni din viața actriței de la Hollywood. În 1956, Marilyn Monroe, măritată cu faimosul scriitor Arthur Miller, ajunge în Marea Britanie, pentru patru luni, ca să facă un film – Prințul adormit –, în care urma să joace și celebrul Sir Laurence Olivier, scrie Mediafax.

Povestea acestei aventuri britanice începe cu aterizarea la Londra, pe 12 iulie 1956, a cuplului american, cu 27 de valize, în greutate de 390 de kilogram, și e urmată de amănuntele vieții de zi cu zi, într-o Anglie entuziasmată de prezența faimoasei perechi americane. Inclusiv întâlnirea cu Regina.

Scriu editorii: „În urmă cu aproape 70 de ani, americanii – printre ei și sex-simbolul Marilyn Monroe – erau fascinați de familia regală britanică, iar ecourile acelei fascinații se resimt încă și azi. Regina Elisabeta a II-a și Marilyn Monroe: două personalități puternice, adulate și uneori controversate, însă aflate mereu în atenția publicului. Ideea că drumurile lor s-ar putea intersecta ar fi părut oricui iluzorie, însă Marilyn și a dorit o cu ardoare și, atunci când Marilyn își dorea ceva, Marilyn obținea.

Prilejul i s-a ivit în vara anului 1956, când actrița și soțul ei, dramaturgul Arthur Miller, au petrecut patru luni în Londra pentru turnarea peliculei Prințul și dansatoarea, alături de o altă mare vedetă a filmului și teatrului, Laurence Olivier.

Între solicitările platoului de filmare, curiozitatea uneori agresivă a presei și disputele acide cu Laurence Olivier, care inițial s-a opus oricărei întâlniri între actriță și suverană, Marilyn a știut să și urmărească visul cu stăruință. „Regina are o inimă caldă“, a declarat ea după cele câteva minute în care a vorbit cu Elisabeta a II-a. Ce și au spus?”

Michelle Morgan - Întâlnire cu Regina. Marilyn Monroe și Elisabeta a II-a a Angliei. Traducere din limba engleză de Roxana-Cristina Gheorghe. Editura RAO. 296 pag

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.