Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartier general unic pentru prevenirea incidentelor pe stadioane la Cupa Mondială 2022

cupa mondiala
"De la mersul la toalete până la o problemă de securitate, toate incidentele susceptibile să intervină pe stadioane vor fi gestionate din acelaşi loc, pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale", s-a felicitat responsabilul tehnologiei acestui centru de control, Niyas Abdulrahiman.

"Ideea de a conecta toate stadioanele a fost posibilă datorită naturii compacte a acestei Cupe Mondiale", cu doar 75 km care separă cele mai îndepărtate două incinte, a mai adăugat responsabilul qatarian.

Organizatorii primei Cupe Mondiale de fotbal într-o ţară arabă au cheltuit aproape 6 miliarde de euro pentru a construi şapte stadioane, au renovat unul şi au construit terenuri de antrenamente necesare. De asemenea, ei speră ca acest cartier general unic să devină o referinţă pentru sporturile internaţionale.

Cu un număr de spectatori estimaţi între 1,2 şi 1,4 milioane în decursul celor patru săptămâni şi cu până la patru meciuri pe zi în faza grupelor, acest centru situat în complexul stadionului Khalifa din Doha va juca un rol central.

Acest cartier general unic, care va controla şi aerul condiţionat şi ambuteiajele de la porţile de intrare, va găzdui şi forţe ale poliţiei în zilele meciurilor pentru a face legătura cu centrul comandamentului forţelor de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.