Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartoful fierbinte al serviciilor din alianța roșie PSD-UNPR (surse)

PSD-UNPR

Coalitia de guvernare a decis sa redeschida un subiect care a generat in urma cu noua ani controverse majore legate de drepturile serviciilor de informatii. Un nou pachet de legi privind siguranta nationala va fi, spun surse din Coalitie, elaborat si depus in Parlament. Demersul este in faza incipienta, pana acum fiind dat doar un 'acord de principiu' in Coalitie. PSD si UNPR, parteneri de alianta, vor fi varfurile de lance si vor lucra separat datorita unor elemente cu care nu sunt de acord, au declarat surse din coalitie pentru stiripesurse.ro.

Potrivit surselor citate, legile vor fi elaborate pana in toamna, cand se preconizeaza revizuirea Constitutiei si depuse abia in contextul noii Constitutii.

Legile aflate in discutie se refera la legea siguranţei, legea SRI, legea SIE, legea privind statutul ofiţerului de informaţii si legea privind activitatea de informaţii şi contrainformaţii.

'Exista unele diferente majore intre cele doua viziuni', au declarat surse din Coalitie pentru stiripesurse.ro. Sursele citate nu au dorit insa sa numeasca temele care despart PSD și UNPR.

Din acest motiv, UNPR si PSD vor elabora, separat, propriile seturi de legi, dupa care vor vedea cum le pot imbina astfel incat sa fie sustinute de ambele partide, spun surse din coalitie.

Un set de legi, sprijinit de Traian Basescu si PD, sta in Parlament din 2006, insa tendinta in coalitie, in acest moment, este ca acest proiect sa fie abandonat total.

Proiectele au generat controverse uriase dupa ce s-a avansat dreptul serviciilor secrete de a face afaceri private si dreptul agenților de a face acte premergătoare anchetelor penale, printre altele.

Radu Stroe vrea 'operatiune' cu PNL

Fost ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul USL, in prezent deputat UNPR, Radu Stroe a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca partidul sau este preocupat in urmatoarele luni de legile sigurantei nationale.

"Pachetul de legi sta de multa vreme in Parlament, e cazut in desuetudine, trebuie refacut, dar trebuie sa ne armonizam cu partenerul nostru de la givernare, PSD, si sa ajungem la o formula de consens. Vom incerca sa atragem si partidele din Opozitie in aceasta operatiune", a declarat acesta.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, la randul sau, in 9 februarie 2015, că liderii coaliţiei de guvernare îşi doresc relansarea discuţiei privind legile siguranţei naţionale, el arătând că în anul 2015 se poate lua o decizie privind "modernizarea" acestor legi, care nu au îndeplinit consensul politic în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.