Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă a adoptat modificări minore ale propunerii de impozitare criptografică. Comunitatea se opune amendamentului

twitter
casa alba

Comunitatea criptografică se opune amendamentelor la prevederile criptografice din planul de infrastructură al Casei Albe - care încearcă să strângă 28 de miliarde de dolari pentru finanțarea infrastructurii prin impozitare extinsă asupra tranzacțiilor criptografice și să impună noi cerințe de raportare pentru „brokerii” cripto.

Pe 6 august, senatorii Mark Warner și Rob Portman au propus o „modificare de ultimă oră” a acordului de infrastructură pentru a exclude din factură dovezile miniere și vânzătorii de portofele hardware și software. Cu toate acestea, formularea amendamentului sugerează că dezvoltatorii de cripto și validatorii de dovezi ale mizei ar fi în continuare supuși unor rapoarte extinse și impozitări pe care unii le-au descris ca „ineficiente”.

Câteva ore mai târziu, reporterul din economia Washington Post, Jeff Stein, a scris pe Twitter că Casa Albă sprijină în mod formal amendamentul lor.

 

Dacă este exactă, asta înseamnă că Casa Albă nu susține un amendament rival propus de senatorii Cynthia Lummis, Pat Toomey și Ron Wyden, care a furnizat o listă mult mai largă de scutiri, inclusiv pentru orice entitate care „validează tranzacții de registre distribuite”, entități care „dezvoltă digital active sau protocoalele lor corespunzătoare ”, precum și minerii.

"Prin clarificarea definiției brokerului, modificarea noastră va asigura intermediarii nefinanciari precum minerii, validatorii de rețea și alți furnizori de servicii nu sunt supuși cerințelor de raportare specificate în pachetul de infrastructură bipartisan", a scris Toomey pe Twitter .

Directorul executiv al Coin Center, Jerry Brito, a criticat amendamentul mult mai limitat al lui Warner și Portman drept „dezastruos”, acuzând Congresul că „a ales câștigători și învinși”.

Modificarea minimă a fost condamnată pe scară largă din partea comunității criptografice, mulți spectatori subliniind că rețelele și dezvoltatorii de programe de software vor fi prinși de noua legislație.

O petiție care solicită cetățenilor să se opună amendamentului a fost deja difuzată pe FightForTheFuture.org, pagina lovind legea pentru „extinderea dramatică a supravegherii financiare” și dăunarea inovației.

Pe 2 august, Electronic Frontier Foundation (EFF) a publicat un articol criticând modificarea pentru includerea dezvoltatorilor care nu controlează activele digitale în numele utilizatorilor în domeniul său de aplicare.

Mai exact, FEP și-a propus formularea cuprinsă în amendament care definește un „broker” al criptomonedelor ca orice persoană „responsabilă și care furnizează în mod regulat orice serviciu care efectuează transferul de active digitale”, afirmând că „aproape orice entitate din ecosistemul criptomonedelor [ar putea] să fie considerat un „broker” ”conform noii definiții. EFF a adăugat:

„Mandatul de a colecta nume, adrese și tranzacții ale clienților înseamnă că aproape fiecare companie, chiar tangențial legată de criptomonedă, poate fi brusc obligată să-și supravegheze utilizatorii.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.