Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă ar putea cere Congresului finanțare suplimentară pentru a combate coronavirusul

twitter
casa alba

Doi oficiali de la Casa Albă au declarat, pentru CNN, că ar putea cere Congresului finanțare suplimentară, săptămâna următoare, pentru a combate coronavirusul și pentru a liniști îngrijorările unei epidemii în SUA, potrivit Mediafax.

Reprezentanți ai Guvernului au lucrat în acest week-end la o cerere de suplimentare a fondurilor, care nu este încă finalizată însă ar putea fi trimisă luni Congresului, a spus o persoană familiarizată cu planurile de la Casa Albă.

Potrivit sursei citate secretarul departamentului de sănătate Alex Azar a făcut tot posibilul să ceară sume de bani „care au fost văzute ca fiind considerabil de mari”.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Departamentul de Sănătate deja are banii care ar putea fi folosiți pentru problema coronavirusului, a spus sursa menționată, însă a susținut că Azar „a insisitat ca bugetul să fie suplimentat” în vederea unor decizii administrative privind ținerea sub control a coronavirusului.

SUA are acum 36 de cazuri confirmate de coronavirus. Un număr de 14 americani care au avut rezultate pozitive, în urma testării, s-au reîntors în această săptămână în SUA, după ce au petrecut săptămâni în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess din Japonia.

Niciun purtător de cuvânt de la Departamentul de Sănătate nu a comentat până acum. Cererea suplimentării bugetului a fost relatată prima oară de Politico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.