Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă are dubii că FBI poate depista fraudele electorale

Infowars
FBI Trump

Preşedinţia SUA a exprimat dubii, vineri, privind abilităţile directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, de a depista eventuale fraude electorale, în contextul în care instituţia a anunţat că nu a identificat acţiuni de manipulare a rezultatului scrutinului prezidenţial, anunță MEDIAFAX.

Christopher Wray a afirmat joi, în Senatul SUA, că nu a depistat dovezi despre acţiuni coordonate de fraudare a rezultatului scrutinului prezidenţial din noiembrie. "Din punct de vedere istoric, nu am observat nici un fel de eforturi coordonate la nivel naţional pentru comiterea de fraude în alegeri majore, nici prin corespondenţă, nici altfel. Am depistat din când în când fraude la nivel local", a declarat directorul FBI.

Tot joi, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Infrastructură şi Securitate Cibernetică (CISA) au anunţat că nu au depistat acţiuni de manipulare a rezultatului scrutinului prezidenţial. "FBI şi CISA nu au identificat vreun incident ori informaţii despre acţiuni care să îi împiedice pe cetăţenii americani să voteze sau prin care să fie modificate rezultatele scrutinului din 2020", au comunicat cele două instituţii. Agenţia pentru Infrastructură şi Securitate Cibernetică (CISA) este divizia de securitate digitală a Departamentului american pentru Securitatea Internă.

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Anterior, Christopher Wray declarase în Camera Reprezentanţilor că cea mai mare preocupare a sa privind alegerile se referă la "dezinfomările constante".

Însă preşedintele Donald Trump a acuzat în mai multe rânduri că votul prin corespondenţă ar putea facilita fraudele electorale. În schimb, liderul de la Casa Albă continuă să minimizeze riscurile influenţării scrutinului de către Rusia.

În acest context, Casa Albă a reacţionat vehement la afirmaţiile directorului FBI. "Cu tot respectul faţă de directorul Wray, dar el a avut dificultăţi în găsirea emailurilor în interiorul FBI, ce să mai spun despre identificarea unor fraude electorale", a acuzat Mark Meadows, şeful cancelariei de la Casa Albă. Nu este clar la ce emailuri se referă.

"Poate că directorul FBI ar trebui să se mai implice pe teren, iar apoi îşi va schimba declaraţiile de la Capitoliu", a sugerat Mark Meadows, potrivit postului tv CBS şi agenţiei Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.