Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă, decizie FĂRĂ PRECEDENT pentru democrațiile occidentale: cetățenii nu vor mai fi informați

www.mirror.co.uk

Casă Albă va opri publicarea rezumatelor publice ale apelurilor telefonice ale președintelui Donald Trump cu liderii mondiali, conform CNN, punând astfel capăt unui obicei comun din partea administrațiilor republicane și democrate.

Nu este clar dacă suspendarea este temporară sau permanentă. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze.

Trump a avut cel puțin două convorbiri cu alți lideri în ultimele două săptămani, inclusiv președintele turc Tayyip Erdogan și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Casa Albă a confirmat că apelurile au avut loc abia după ce au fost raportate de către sursele de presă străine, dar a refuzat să detalieze ceea ce a fost discutat.

Apelurile cu liderii mondiali sunt evenimente coordonate foarte strict care în trecut au necesitat o planificare foarte atentă de către echipa națională a președintelui. Oficialii sunt în mod normal localizați în Situation Room și uneori securitatea ascultă apelul. Odată ce apelul s-a terminat, ambele părți publică de obicei un rezumat a ceea ce s-a discutat, însă Casa Albă va opri acest obicei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.