Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă dezvăluie discuția avută de șefii serviciilor secrete din SUA și Rusia

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Directorul CIA, William Burns, și directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, au discutat în cadrul unei reuniuni în Turcia despre necesitatea păstrării canalelor de comunicare între cele două țări, a spus pentru Bloomberg reprezentantul Consiliului național de securitate al SUA, John Kirby.

"Ei au discutat despre menținerea unor canale deschise de comunicare cu Rusia cu privire la aspecte care afectează viitorul securității noastre. (...) La întâlnirea de la Ankara, ei au vorbit despre canalele obișnuite de comunicare cu Rusia, care rămân deschise", a spus el.

El a subliniat necesitatea de a purta un dialog cu Rusia "pentru a evita orice calcule greșite".

Pe 14 noiembrie, CNN, citând un reprezentant al Consiliului național de securitate al SUA, a relatat că Burns și Narîșkin au discutat, de asemenea, situația cu cetățenii americani care servesc drept prizonieri în Rusia și "riscurile nucleare".

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a refuzat pe 14 noiembrie să comenteze rapoartele reuniunii, iar a doua zi a declarat: "Cu privire la conținutul acestor negocieri, nu avem nimic de spus".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că Organizația Națiunilor Unite nu este implicată în aceste negocieri, dar a salutat însăși faptul că ele au avut loc.

În octombrie, președintele Statului Major Comun al Forțelor Armate ale SUA, Mark Milley, și șeful Statului Major General al Rusiei, Valery Gerasimov, într-o conversație telefonică, au convenit, de asemenea, să mențină canale deschise de comunicare între Washington și Moscova.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.