Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Joe Biden urmează să se adreseze americanilor în legătură cu Afganistanul

NBC News
joe biden

Joe Biden urmează să se adreseze americanilor în legătură cu Afganistanul la 19.45 GMT de la Casa Albă, a anunţat luni preşedinţia Statelor Unite într-un comunicat, citat de France Presse.

Preşedintele american, care a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa, îşi scurtează astfel sejurul la Camp David, loc de vilegiatură pentru preşedinţii americani.

Iniţial era planificat ca el să rămână acolo până miercuri, dar acest program pare dificil de respectat după ce talibanii au obţinut rapid control Afganistanului şi în faţa evacuării haotice pe care o derulează forţele americane la faţa locului, scrie Agerpres.ro.

Preşedintele SUA, de asemenea "comandant-şef" criticat acum din toate părţile, urmează să sosească la Casa Albă la 17.00 GMT.

În ultima sa luare de cuvânt în public asupra Afganistanului marţea trecută, Joe Biden şi-a apărat din nou decizia de a retrage ultimii soldaţi americani până cel târziu la 31 august, lăsând soarta ţării unui guvern şi soldaţilor afgani acum în plină derută.

Dar în loc de o retragere ordonată, susţinută de opinia publică, americanii asistă la un dezastru umilitor, ce încheie douăzeci de ani de intervenţie militară, cel mai lung război purtat vreodată de ţara lor, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.