Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă nu are în vedere alte măsuri comerciale împotriva Chinei, pe lângă cele anunţate

trump, casa alba

Administraţia preşedintelui Donald Trump nu are în plan, în acest moment, să ia noi măsuri comerciale de amploare împotriva Chinei şi se concentrează pe cele anunţate deja, a declarat miercuri un oficial al Casei Albe, citat de Reuters, scrie news.ro.

Oficialul a spus că administraţia este conştientă de reacţia pieţei la conflictul comercial cu Beijingul, dar a explicat că fundamentele economice şi tendinţele pe termen lung sunt mai convingătoare pentru oficialii Casei Albe.

Reprezentantul pentru Comerţ al Statelor a prezentat marţi lista cu produsele importante din China, majoritatea de înaltă tehnologie, în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru care Statele Unite vor impune tarife vamale de 25%, scopul fiind de a determina autorităţile de la Beijing să renunţe la politica de atragere a tehnologiei americane în China.

Autorităţile chineze au ripostat miercuri prin anunţarea unei liste de 106 produse americane importate, între care soia, avioane şi vehicule, cu o valoare cumulată de 50 de miliarde de dolari, pentru care vor impune la rândul lor tarife de până la 25%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.