Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă pune la punct China: 'Cele două nave de război din strâmtoarea Taiwan respectă politica americană!'

China Taiwan

Traversarea celor două nave de război americane duminică prin apele internaţionale din strâmtoarea Taiwan este în concordanță cu politica americană „o singură Chină”, a declarat un oficial de la Casa Albă.

„Acest lucru a fost planificat cu mult timp în urmă”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, la CNN, despre prima traversare a strâmtorii de către navele de război americane de când preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul la începutul acestei luni, ceea ce a înfuriat China, scrie Reuters, relatează Mediafax,

Trecerea celor două nave este „în concordanţă cu politica noastră privind o singură China, foarte coerentă cu dorinţa noastră de a ne asigura că putem continua să lucrăm pentru un Indo-Pacific liber şi deschis”, a spus el.

China revendică Taiwanul drept teritoriu propriu împotriva obiecţiilor guvernului ales democratic din Taipei. Din cauza vizitei neanunţate de ​​la începutul lunii august a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, Beijingul a lansat exerciţii militare în apropierea insulei drept represalii.

Statele Unite nu au relaţii diplomatice formale cu Taiwan, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra. China nu a exclus niciodată folosirea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.