Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Scrisoare adresată președintelui Camerei Reprezentanților și președintelui Senatului, în conformitate cu 'Rezoluția în ceea ce privește Războiul'

casa alba

Casa Albă a publicat o scrisoare adresată președintelui Camerei Reprezentanților și președintelui pro tempore al Senatului, în conformitate cu War Powers Resolution (Legea publică 93-148).

Redăm integral scrisoarea președintelui Joe Biden.

***********

"La indicațiile mele, la 23 august 2022, forțele Statelor Unite au efectuat lovituri de precizie împotriva unei instalații din estul Siriei. Instalația a fost folosită de grupări de miliție afiliate la Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, care au fost implicate într-o serie de atacuri cu vehicule aeriene fără pilot la bord, rachete și mortiere împotriva personalului și a instalațiilor Statelor Unite din Siria. La 15 august 2022, două atacuri comise de grupuri de miliție susținute de Iran au vizat garnizoana al-Tanf și Mission Support Site Green Village, ambele baze americane din Siria. Aceste atacuri din 15 august au urmat unei serii de atacuri ale unor grupări de miliție susținute de Iran împotriva forțelor și instalațiilor americane din Irak și Siria în ultimele 6 luni. Aceste atacuri au amenințat viețile personalului Statelor Unite și al Coaliției.

Am ordonat loviturile din 23 august pentru a proteja și a apăra siguranța personalului nostru, pentru a diminua și a întrerupe seria de atacuri în curs de desfășurare împotriva Statelor Unite și a partenerilor noștri și pentru a descuraja Republica Islamică Iran și grupările de miliție susținute de Iran să efectueze sau să sprijine alte atacuri împotriva personalului și instalațiilor Statelor Unite. În sprijinul acestor obiective, loviturile de precizie au fost direcționate către o instalație utilizată de grupurile implicate în aceste atacuri în curs de desfășurare pentru logistică și depozitarea munițiilor.

Am dirijat această acțiune militară discretă în conformitate cu responsabilitatea mea de a proteja cetățenii Statelor Unite, atât acasă, cât și în străinătate, precum și pentru a promova interesele de securitate națională și de politică externă ale Statelor Unite, în conformitate cu autoritatea mea constituțională de comandant suprem și șef al executivului și de a conduce relațiile externe ale Statelor Unite. Statele Unite au întreprins această acțiune necesară și proporțională, în conformitate cu dreptul internațional și în exercitarea dreptului inerent al Statelor Unite la autoapărare, astfel cum se reflectă în articolul 51 din Carta Organizației Națiunilor Unite. Statele Unite sunt pregătite să ia măsuri suplimentare, după cum este necesar și adecvat, pentru a face față altor amenințări sau atacuri.

Prezint acest raport ca parte a eforturilor mele de a ține Congresul pe deplin informat, în conformitate cu Rezoluția privind puterile de război (Legea publică 93-148). Informații suplimentare sunt furnizate într-o anexă clasificată. Apreciez sprijinul Congresului în această acțiune.

Cu deosebită considerație,

JOSEPH R. BIDEN JR."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.