Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă se pregătește de noi stăpâni: Întâlniri pentru trecerea la un nou președinte

casa alba

Mai mulţi înalţi funcţionari de la Casa Albă s-au întâlnit joi cu reprezentanţi ai campaniilor electorale ale republicanului Donald Trump şi democratei Hillary Clinton pentru a garanta 'o tranziţie fluidă' a administraţiei către viitorul preşedinte al SUA, al cărui mandat va debuta la 20 ianuarie 2017, transmite EFE.

Este pentru prima dată când administraţia preşedintelui Barack Obama organizează o întâlnire cu reprezentanţii ambilor candidaţi pentru a vorbi despre transferul puterii care va avea loc după alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat pentru EFE purtătoarea de cuvânt adjunctă a Casei Albe, Jennifer Friedman. Întâlnirea a fost condusă de şeful de cabinet al lui Obama, Denis McDonough, iar la reuniune au asistat câte trei reprezentanţi din partea fiecărei echipe de campanie, a explicat Friedman.

Citește și: Ea deține cea mai mare colecție de ochelari de soare / VIDEO

Din partea lui Clinton au fost prezenţi şeful echipei de tranziţie a candidatei democrate, Ken Salazar, fost ministru de interne, şi consilierii politici Ed Meier şi Ann O'Leary. Echipa de campanie a lui Trump a fost reprezentată de şeful echipei de tranziţie a candidatului republican, guvernatorul de New Jersey, Chris Christie, de directorul executiv al echipei de campanie, Rich Bagger, şi de directorul pentru numiri prezidenţiale al campaniei, Bill Hagerty, potrivit Casei Albe.

'Transferul paşnic al puterii de la o administraţie la alta este unul dintre pilonii democraţiei americane, iar această administraţie se angajează să elaboreze şi să pună în aplicare un plan de tranziţie care să reducă la minimum obstacolele şi să menţină continuitatea', a explicat Friedman.

Citește și: A fost inventată geanta care se închide singură când se depășește bugetul de cumpărături / VIDEO

Printre cei 14 înalţi funcţionari ai Casei Albe care au asistat la întâlnire s-au aflat directorul Comunităţii de Informaţii a SUA, James Clapper, consiliera pe probleme de securitate naţională a lui Obama, Susan Rice, consiliera preşedintelui american în lupta împotriva terorismului, Lisa Monaco, şi consilierul juridic al lui Obama, Neil Eggleston.

La întâlnire s-a discutat, printre altele, despre 'eforturile de planificare' pentru tranziţie în diferite agenţii guvernamentale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă. Aceasta este a doua reuniune a Consiliului de Coordonare pentru Tranziţie al Casei Albe, creat de Obama în mai şi care a avut prima reuniune la 9 iulie, dar este 'pentru prima dată' când la discuţii participă reprezentanţii 'ambelor echipe de campanie', a confirmat Friedman citat de agerpres.ro.

Citește și: S-a deschis prima cafenea din lume cu…iepuri / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.