Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore

captura YouTube
Rusia spetnaz FSB

Administrația președintelui Joe Biden a avertizat Guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei drept „iminent”, potrivit noilor informații de miercuri. Orașul vizat ar putea să fie Harkov, a raportat CNN.

Casa Albă i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că există informații care indică că Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore, a informat Newsweek, relatează dailymail.co.uk.

„Președintele Ucrainei a fost avertizat că Rusia va începe foarte probabil o invazie în 48 de ore, pe baza informațiilor americane”, a declarat un oficial american pentru presă.

Între timp, Rusia a avertizat că va exista un răspuns „dureros” la sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi împotriva cercului apropiat al lui Putin, deoarece site-urile web și băncile guvernamentale ucrainene au fost oprite după un atac cibernetic masiv.

Consiliul de Securitate al Ucrainei a declarat miercuri starea de urgență la nivel național, deoarece Vladimir Putin s-a lăudat cu pregătirea pentru luptă a forțelor armate ale Rusiei, iar președintele Joe Biden a avertizat cu privire la o iminente invazie la scară largă a țării.

Trupele ruse sunt în mișcare și au intrat în regiunea de est a Ucrainei pe care Rusia a recunoscut-o ca fiind „independentă”, a declarat premierul leton pentru CNN.

„Conform informațiilor pe care le dețin, Putin mută forțe și tancuri suplimentare în teritoriile ocupate Donbas”, a declarat prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš. „După orice definiție, aceasta este o trecere a unui teritoriu suveran într-o țară vecină”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.