Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă vrea să înăsprească în curând sancţiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela

facebook.com
Venezuela

Administraţia Trump inenţionează să înăsprească în viitorul apropiat sancţiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela, prin posibila eliminare a excepţiilor care permit unor companii petroliere să ofere carburant acestei ţări în schimbul petrolului, transmite Reuters.

Preşedintele Donald Trump a intensificat sancţiunile împotriva companiei petroliere de stat PDVSA din Venezuela, partenerii şi clienţilor externi ai acesteia, de când a luat măsuri împotriva acestui stat, la începutul anului 2019. Obiectivul este înlăturarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, după realegerea acestuia în 2018, considerată a fi trucată.

”Considerăm că sancţiunile noastre au fost extrem de eficiente în  reducerea veniturilor regimului, dar că acestea pot fi şi mai eficiente. Aşa că luăm unele măsuri pentru a le înăspri în viitorul apropiat”, a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special pentru Venezuela al SUA, într-un interviu telefonic.

Sancţiunile au dus la reducerea exporturilor companiei PDVSA la sub 400.000 de barili pe zi, cel mai redus nivel din ultimii aproape 80 de ani. În schimb, sancţiunile nu au dus la pierderea puterii de către preşedintele Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.