Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa de licitaţii Bonhams din Londra scoate la vânzare o scrisoare şi obiecte personale ale lui Napoleon

History.com
Napoleon Bonaparte

Casa de licitaţii Bonhams din Londra va scoate miercuri la vânzare o scrisoare personală, un curăţitor de mere, un bicorn şi o sabie a lui Napoleon Bonaparte, printre alte obiecte care i-au aparţinut generalului francez, relatează EFE.

Licitaţia va avea loc cu ocazia comemorării a 200 de ani de la moartea lui Napoleon survenită în exil, pe insula Santa Elena.

Unul dintre articolele cele mai semnificative este o cămaşă pe care a purtat-o Napoleon în Santa Elena şi care se numără printre cele şase obiecte pe care acesta le-a lăsat prin testament. Preţul estimativ este de între 60.000 şi 80.000 de lire (între 71.000 şi 94.000 de euro).

Un alt articol de mare interes este un curăţitor de mere pe care este gravată data morţii lui Napoleon, 5 mai 1821, şi care se crede că a fost înscrisă de unul dintre gardienii să pentru a comemora moartea generalului francez.

Un bicorn, care se crede că a fost purtat de Napoleon şi fabricat la Paris, va fi scos la vânzare la preţul de între 100.000 şi 150.000 de lire (între 118.000 şi 177.000 de euro), potrivit Agerpres.ro.

Va fi scos la vânzare şi un portret al generalului, realizat de pictorul neoclasic italian Andrea Appiani, şi estimat de casa de licitaţii Bonhams la între 40.000 şi 60.000 de lire (47.000 şi 71.000 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.