Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Judeţeană de Pensii Olt a plătit de la începutul acestui an ajutoare de deces în valoare de peste 23,7 milioane lei

Forbes
pensie bani

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a plătit de la începutul acestui an şi până la finalul lunii august ajutoare de deces în valoare de peste 23,7 milioane lei, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Claudia Măldăreanu.

Un număr de 3.706 dintre respectivele ajutoare au fost acordate ca urmare a decesului unor pensionari iar celelalte, în urma decesului unor persoane asigurate sau al membrilor de familie ai asiguraţilor şi pensionarilor.

Claudia Măldăreanu a precizat că anul acesta valoarea ajutorului este de 6.095 de lei în cazul decesului unui pensionar sau asigurat şi de 3.049 de lei în cazul decesului unui membru de familie al unui pensionar sau asigurat. Ajutorul se acordă unei singure persoane care dovedeşte cu documente că a suportat cheltuielile de înmormântare, potrivit Agerpres.

În judeţul Olt numărul pensionarilor a scăzut constant în ultimii doi ani, potrivit unui raport transmis de Direcţia Regională de Statistică Olt.

"Numărul mediu al pensionarilor în trimestrul II 2022 a fost de 91.289 persoane, cu 1,1% mai mic faţă de trimestrul II 2021 (92.274 persoane)", se arată în raportul statistic, ce indică faptul că o scădere mai accentuată a numărului de pensionari a fost în ultimul trimestru al anului 2021 şi în primul trimestru din 2022, când numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de alte perioade din an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.