Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa lui Aron Pumnul, în care a locuit şi Mihai Eminescu, în reconstrucţie!

rador.ro
casa lui aron pumnul
Casa din Cernăuţi a profesorului Aron Pumnul, în care a locuit Mihai Eminescu, este în reconstrucţie, a confirmat pentru News.ro finanţatorul lucrărilor, omul de afaceri George Brăiloiu, care a precizat că acestea vor dura cel puţin un an. Unde autoritatile romane au esuat, se pare ca un roman inimos a reusit. La finalul anului 2019,  Agenția BucPress a informat că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, după ce, în repetate rânduri, au fost făcute apeluri către autorităţile române, dar şi regionale şi locale să aloce fonduri pentru reabilitarea lui.
Contactat de News.ro, George Brăiloiu a confirmat că suportă costurile lucrărilor, însă nu a dorit să ofere detalii despre firma de arhitectură şi construcţii care se ocupă de proiect, despre demararea lui şi nici despre suma pe care o implică renovarea.
„Se ocupă o companie românească de arhitectură şi de construcţii, care are proiectul şi planurile făcute. Proiectul e demarat de mult timp, există, dar nu avea finanţare, şi l-am sponsorizat, am donat aceşti bani, ca persoană fizică. Despre ce sumă este vorba? Nu vă spun. Eu asigur costurile integrale. Poate suma o să depăşească... Când te apuci să faci o casă, apar tot timpul lucruri neprevăzute. E o sumă serioasă. Nu este importantă”, a declarat el.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.